Hovedinnhold

Hagen: - La syke og eldre bo på hotell

ELDRE-HOTELL: Frps Carl I. Hagen mener eldreomsorgen bør kunne organiseres som en hotellkjede. Foto: Kyrre Lien/Scanpix
ELDRE-HOTELL: Frps Carl I. Hagen mener eldreomsorgen bør kunne organiseres som en hotellkjede. Foto: Kyrre Lien/Scanpix
Fremskrittspartiets Carl I. Hagen mener at hoteller med ledige rom kan ta over syke og eldre fra sykehjem som sliter med underkapasitet.

Denne saken handler om:

- De har alt som trengs. De har folk til å rydde og vaske rommene, vaske klær og lage mat. Hotellene gjør alt et sykehjem gjør, bortsett fra at de ikke har sykepersonell, sier Hagen.

Nestleder-Olsen: - Carl skal være svært aktiv

Uttalelsen kom ifølge avisa Nordlys under en tale om senioromsorgen ved Heracleum bo- og eldresenter i Tromsø tirsdag. Hagen talte til beboerne og andre møtegjester om alt fra pensjonsordningen og aktive eldre til privatisering av helse- og omsorgstjenesten.

Valgmuligheter

Hagen sier at eldreomsorgen bør kunne organiseres som en hotellkjede, med mange valgmuligheter for brukerne. Han peker på at norske hoteller jevnt over har dårlig belegg på rommene, og at sykehjemsplasser vil kunne fylle dette.

- Belegget hos hotellene er lavt stort sett hele året, bortsett fra i sesongen, som nå her i Tromsø, og ved spesielle anledninger. Hvorfor ikke bruke en etasje, rive noen vegger og lage et felles spiseområde? spør Hagen.

Den noe originale ideen får ikke umiddelbar gehør fra hotellbransjen selv.

- Å drive hotell samtidig med å drive sykehjem er ikke gjennomførbart. Det er mulig det kunne fungert i fremtiden, men jeg ser ikke for meg at det skjer umiddelbart, sier salgs- og markedssjef Bjørn Nilsen ved Rica Ishavshotell i Tromsø.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks