Hovedinnhold

Arbeiderpartiet opp - Høyre stuper

GRUNN TIL Å SMILE: Statsminister Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet har grunn til å smile av en ny meningsmåling hvor partiet går fram. Foto: TROND SOLBERG, VG
GRUNN TIL Å SMILE: Statsminister Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet har grunn til å smile av en ny meningsmåling hvor partiet går fram. Foto: TROND SOLBERG, VG
Arbeiderpartiet øker sin oppslutning med over 4 prosentpoeng samtidig som Høyre faller like mye på en ny meningsmåling.

Denne saken handler om:

Arbeiderpartiet er klart størst på meningsmålingen Synovate har gjort for Dagbladet. Partiet går fram 4,3 prosentpoeng til en oppslutning på 31,7 prosent. Samtidig faller Høyre 4,1 prosentpoeng til 25,4 prosent.

Fremskrittspartiet er tredje største parti og går fram 0,2 til 18,4 prosent.

- Dette er hyggelige tall som bekrefter den tendensen vi har sett over ei tid nå, med framgang for Ap. Målingen viser at et godt valgresultat er innen rekkevidde, sier statsminister Jens Stoltenberg til Dagbladet.

Småpartiene i regjeringen blir mindre på denne målingen. Senterpartiet får 4,8 prosent, tilbake 0,1, mens Sosialistisk Venstreparti faller 1 prosentpoeng til 5,2 prosent.

Venstre får 6 prosent, fram 0,5, mens Kristelig Folkeparti går fram 0,1 til 4,9 prosent.

Om denne meningsmålingen var resultatet av et stortingsvalg ville dagens rødgrønne regjeringspartier få 74 stortingsrepresentanter, tolv færre enn i dag. De borgerlige partiene ville fått 94. Høyre og Fremskrittspartiet alene ville fått 76 plasser på Stortinget.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks