Hovedinnhold

Ap på topp - Frp faller

FREM OG TILBAKE: Jens Stoltenberg og Ap går frem i den nyeste partimålingen og topper listen. Siv Jensen og Frp har gått tilbake i etterkant av Birkedal-saken. Foto: Knut Erik Knudsen/VG
FREM OG TILBAKE: Jens Stoltenberg og Ap går frem i den nyeste partimålingen og topper listen. Siv Jensen og Frp har gått tilbake i etterkant av Birkedal-saken. Foto: Knut Erik Knudsen/VG
Arbeiderpartiet er tilbake som Norges største parti på NRKs meningsmåling for april. Frp faller i kjølvannet av Birkedal-saken.

Siden mars har Arbeiderpartiet gått fram 2,7 prosentpoeng til 32,3 prosent. Det plasserer partiet øverst i NRK-målingen som er gjennomført av Norstat. Regjeringspartiet har god margin ned til Høyre, som inntar andreplassen med en oppslutning på 25,6 prosent, samme resultat som forrige måned.

Fremskrittspartiet straffes av velgerne i etterkant av Birkedal-saken. Partiet går ned, 1,8 prosentpoeng til 20,6 prosent, uten at det ser ut til å bekymre partileder Siv Jensen nevneverdig.

- Det er naturlig at det kommer en reaksjon fra velgerne med tanke på at Frp har stått kontinuerlig i stormen i to uker, men en oppslutning på 20,6 prosent er ikke noe stort fall for oss, sier partileder Siv Jensen.

De to blå partiene har ikke flertall sammen. Det har heller ikke de rødgrønne, til tross for Arbeiderpartiets fremgang. Partnerne SV og Senterpartiet faller nemlig begge på målingen. SV mister 0,7 prosentpoeng og har en oppslutning på 5,6 prosent. Senterpartiet går tilbake 0,8 prosentpoeng og ender på 4,4 prosent.

Kristelig Folkeparti går fram 0,4 til 4,9 prosent, mens Venstre faller fra 4,1 til 3,8 prosents oppslutning. Rødt går fra 1 prosent til 1,9 prosent.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks