Hovedinnhold

Støre skulker «partilederskolen»

PÅ REISEFOT: Jonas Gahr Støre er mye ute og reiser. Det fører til at han har vært borte fra store deler av møtene i fylkesstyret til Oslo Ap. Foto: Harald Henden / VG
PÅ REISEFOT: Jonas Gahr Støre er mye ute og reiser. Det fører til at han har vært borte fra store deler av møtene i fylkesstyret til Oslo Ap. Foto: Harald Henden / VG
Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) har bare møtt på 4 av 16 styremøter i Oslo Ap siden han ble valgt inn i fjor.

Denne saken handler om:

Jonas Gahr Støre er storfavoritt til å bli Ap-leder etter Jens Stoltenberg. Derfor ble han i fjor valgt inn på partilederskolen - å sitte i styret i Oslo Ap.

Men til tross for lang utdanning i Frankrike, har Jonas valgt å skulke den hjemlige skoleringen.

For fraværet er langt mer hva som gir bestått: På et år har Ap-kronprinsen deltatt på beskjedne fire av 16 styremøter.

Les også:  Gjør sentralstyret større for Støre

18. mai, 14. september, 12. oktober og 23. november er de eneste gangene partistyret har fått glede av hans oppmøte. Selv mener utenriksministeren at han har gjort en solid jobb for lokalpartiet.

- Jeg er greit fornøyd med den samlede innsatsen, sier Støre til VG.

Han mener det var klart at statsrådsgjerningen ville ta mye tid fra lokalpolitikken:

- Oslo Ap visste at jeg ikke ville ha muligheter til å delta på alle partistyremøter. Jeg har prøvd å delta så mye som mulig i oslopartiets arbeid, styremøter, representantskap og arbeid med enkeltsaker, blant annet partiets integreringsutvalg, sier utenriksministeren.

Forberedt på kritikk

Etter all sannsynlighet velges Støre inn i sentralstyret i Ap i helgen - på en spesialopprettet plass. Der arrangeres det møter hver 14. dag, og det er ingenting som tyder på at Støre vil ha færre reisedøgn i 2011 sammenlignet med fjoråret.

Les også:  Stoltenberg: - Menn i 50-årene er undervurdert

- Jeg vil nok ikke kunne delta på alle sentralstyremøtene om jeg skulle bli valgt inn der, det tror jeg både valgkomiteen og landsmøtet legger til grunn. Men jeg skal gjøre så godt jeg kan, sier Støre.

Han er forberedt på mulig kritikk som følge av mye fravær:

- Det kan jeg forstå, og det går jeg ut fra at valgkomiteen har tenkt igjennom. Jeg er opptatt av å være engasjert i partiorganisasjonen. Derfor har jeg deltatt mye i Oslo-partiet, jeg har reist mye rundt i landet og særlig engasjert meg i nord, sier Støre.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks