Hovedinnhold

Foreslår å tredoble kontantstøtten

HAR GLEMT FAMILIENE: Stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad (KrF) mener de rødgrønne har glemt familiene. Foto:Magnar Kirknes/VG
HAR GLEMT FAMILIENE: Stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad (KrF) mener de rødgrønne har glemt familiene. Foto:Magnar Kirknes/VG
Stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad (KrF) vil at Kristelig Folkeparti skal gå inn for å tredoble kontantstøtten for ettåringer til 10.000 kroner i måneden.

Denne saken handler om:

Tre uker før KrFs landsmøte tar Ropstad, som representerer Aust-Agder, et oppgjør med regjeringens familiepolitikk. Han mener de rødgrønne har glemt familiene.

- Mange synes det er for tidlig å sende ungene i barnehage når de er ett år. Vi vil gjerne gi dem et alternativ, sier stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad (KrF) til Dagsavisen.

Les også: Ap på topp - Frp faller

På KrFs landsmøte i slutten av april vil Ropstad derfor foreslå å tredoble kontantstøtten for ettåringer fra 3.303 kroner til 10.000 kroner i måneden. For toåringene vil han foreslå en økning til 5.000 kroner. I tillegg vil han gjøre det lettere å kombinere barnehage og kontantstøtte.

Ropstad vil ikke gå med på at å gi innvandrerkvinner ytterligere økonomiske insentiver for å være hjemme med barna, vil hindre språkutviklingen.

Les også: KrF vil ha bredt forlik om uføre

- Arbeiderpartiet og SV skyver innvandrerbarna foran seg. Gratis kjernetid i barnehagene vil stimulere språkutviklingen til barna etter kontantstøttealderen, sier han og understreker at han ønsker å utvide ordningen med gratis kjernetid.

Ropstad mener kultur og holdninger er viktigere årsaker til lav arbeidsdeltakelse blant innvandrerkvinner - ikke kontantstøtten. (©NTB)

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks