Hovedinnhold

Grande: - Må ikke la Taliban skremme oss bort

- FÅR IKKE SKREMME: Trine Skei Grande sier dagens angrep bare gjør det enda viktigere for Norge å være i Afghanistan. Foto: Scanpix
- FÅR IKKE SKREMME: Trine Skei Grande sier dagens angrep bare gjør det enda viktigere for Norge å være i Afghanistan. Foto: Scanpix
Venstre-leder Trine Skei Grande mener drapet på en norsk offiser ikke må få undergrave Norges deltakelse i den internasjonale operasjonen i Afghanistan.

Denne saken handler om:

Venstre-lederen sender først og fremst sine tanker til de etterlatte etter meldingen om den norske offiseren som ble drept i Afghanistan fredag. Hun understreker at Taliban ikke må få lykkes i å skremme den norske kontingenten fra deltakelsen i den internasjonale operasjonen.

BAKGRUNN: Forsvaret: - En av våre offiserer er drept i Afghanistan 

- Vi kjemper i Afghanistan for helt grunnleggende menneske- og kvinnerettigheter. Det er nettopp dette Taliban forsøker å undergrave med slike aksjoner. Det er slik Taliban jobber. Det har vi sett før, sier Grande til NTB.

Norge må stå fast på beslutningen om å bidra til operasjonen, mener hun.

- Nå er det enda viktigere å stå fast. Hvis vi lar dette rokke ved den beslutningen, blir det bare enda mer meningsløst for de som har ofret livet sitt. Familiene deres skal vite at vi er i Afghanistan for en svært viktig sak, sier hun.

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks