Hovedinnhold

Frp faller på ny måling

FALLER: Partileder i Fremskrittspartiet, Siv Jensen, mister stadig flere velgere. Foto: Ap
FALLER: Partileder i Fremskrittspartiet, Siv Jensen, mister stadig flere velgere. Foto: Ap
Høyre er klart største parti og 7,1 prosentpoeng større enn Fremskrittspartiet på en ny meningsmåling Opinion har gjort for ANB i mars.

Denne saken handler om:

Tips oss

Frp har nå en oppslutning på 21,3 prosent. Det er en tilbakegang på 1,8 prosentpoeng siden februar. Høyre troner fortsatt øverst på Opinions politiske barometer med en oppslutning på 28,4 prosent, tilbake 0,6.

Har du tips om norsk politikk?Tips oss her! 

Arbeiderpartiet går fram 0,6 på målingen, men får likevel ikke mer enn 23,6 prosents oppslutning. For de andre partiene er det bare små utslag. Sosialistisk Venstreparti får 7,1 prosent, tilbake 0,3. Senterpartiet får 5 prosent, fram 0,2.

Les også: Høyresiden ligger an til å ta 62 nye kommuner

Kristelig Folkeparti får 4,6 prosent, tilbake 0,3, mens Venstre kan glede seg over en oppslutning på 6,1 prosent på målingen, fram 0,7.

Valgforsker Bernt Aardal sier målingen bekrefter en trend der Høyre er i ferd med å bli markert større enn Frp.

- Høyre drar fra, og forskjellen i Høyres favør er tydelig, sier Aardal til ANB.

Han mener dette kan skyldes at Høyre har trådt fram som det dominerende opposisjonspartiet, med god selvtillit etter medvind på meningsmålingene i lengre tid.

- Frp har slitt litt i skyggen og mister velgere til Høyre, konstaterer Aardal.

Om denne målingen var stortingsvalg ville likevel Fremskrittspartiet og Høyre fått flertall sammen med 85 av 169 plasser på Stortinget. De rødgrønne partiene ville fått 64 mandater, 22 færre enn de har i dag.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks