Hovedinnhold

Frp lite begeistret for Sverigedemokraterna

- DE ER RASISTER: Stortingsrepresentant Jan Arild Ellingsen liker overhodet ikke sammenligningen mellom Frp og Sverigedemokraterna. Bildet er fra en tidligere anledning. Foto: Gøran Bohlin, VG
- DE ER RASISTER: Stortingsrepresentant Jan Arild Ellingsen liker overhodet ikke sammenligningen mellom Frp og Sverigedemokraterna. Bildet er fra en tidligere anledning. Foto: Gøran Bohlin, VG
Sverigedemokraterna beundrer Fremskrittspartiet og drømmer om å bli like store og stuerene som dem. Begeistringen er ikke gjensidig.

Denne saken handler om:

- Begeistringen er ikke gjensidig, og det kan du skrive med tre utropstegn bak, sier stortingsrepresentant Jan Arild Ellingsen i Frp til Klassekampen.

Helt siden Sverigedemokraterna (SD) kom inn på Riksdagen har Frp gjort sitt ytterste for å markere avstand til partiet.

- Frp er et ansvarlig parti som har modnet kraftig de siste årene. Vi laget tre av fire statsbudsjett sammen med Bondevik-regjeringen, og du finner ikke noen spor av rasisme der om du så leter, sier han.

Ellingsen er enig i at det har vært mange tabuer i både norsk og svensk integreringsdebatt, men mener Sverigedemokraternas politikk ikke hører hjemme noe sted.

- Vi har helt klart påvirket integreringsdebatten i Norge ved å bryte tabuer. Ikke minst har vi påvirket Arbeiderpartiets integreringspolitikk kraftig. Men den rasistiske politikken Sverigedemokraterna står for, har vi ingenting til overs for, sier han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks