Hovedinnhold

Kolberg: - Vi har grått mer enn dem

(VG Nett) Ap-veteran Martin Kolberg (63) sier han og familien har grått mange flere tårer enn de som føler seg utsatt for hans verbale angrep i hjemkommunen.

Denne saken handler om:

I går fortalte ordføreren i Lier, Helene Justad, at kommuneansatte har grått etter møter og samtaler med stortingsrepresentanten.

- Emosjonelt

- Det er ikke i nærheten av antall tårer vi har grått over slitet det er å få ordninger til å gå opp for mitt barnebarn. Vi har grått mer enn dem. Dette har blitt emosjonelt på grunn av sakens omstendigheter, sier en berørt Martin Kolberg til VG i går kveld.

Han forteller om sin mangeårige kamp for sitt multihandikappede barnebarn, som i dag er 25 år.

Se intervju med Kolberg i videovinduet øverst i saken!

- Jeg har et multihandikappet barnebarn å ta vare på, min stedatter er alenemor. Over år har jeg blitt veldig frustrert og sliten av det. Når temaer rundt vedkommende kommer opp, som trigger den hverdagslige balansen, så blir det åpenbart hissigheter i det, forteller Kolberg.

- Hissige samtaler

Politikeren har hatt en rekke samtaler med ansatte i Lier kommune om ordninger rundt kvinnen han er bestefar til.

- Da har det vært det du kan kalle hissige og vanskelige samtaler. Her opptrer jeg som far og bestefar, presiserer han.

Ap-veteranen bekrefter å ha kontaktet både fylkesadvokaten og rådmannen i Lier kommune, etter at kommunen anmeldte hans stedatter for økonomisk bedrageri i mars 2010. Over et år senere skal familien Kolberg ha fått vite om en etterforskning.

Han ringte da til rådmannen i kommunen for å få vite bakgrunnen for anmeldelsen.

- Skarp

- Den samtalen var selvfølgelig ganske skarp, men det er ikke uvanlig at det er skarpt når en bestefar ringer for å snakke om at kommunen har anmeldt ungen sin. Det er en helt normal, menneskelig reaksjon, sier Kolberg.

Rådmann Hans-Petter Kristiansen sier til Drammens Tidende at Kolberg blant annet sa at «han ikke var til å skubbe seg på».

- Jeg husker ikke helt, men jeg tror jeg sa at min datter er lett å skubbe seg på, men ikke jeg. Men jeg avviser at jeg har forsøkt å presse dem, sier han og legger til:

- Det er helt sensasjonelt og unikt at en rådmann forteller om private samtaler om konkrete saker kommunen har til behandling.

- Heftig oppførsel

Rådmannen var ikke den eneste som opplevde heftig oppførsel fra den mektige Ap-toppen.

Kolberg var noe senere til stede på et kommunalt møte, hvor blant andre Anneke Borgli deltok.

- Kolberg trakk meg til side da møtet var ferdig. Han sto tett opp mot meg, og var åpenbart sint. Jeg ble veldig overrasket, da både jeg og han var til stede på møtet i en helt annen sammenheng, sier Borgli til VG.

Saken fortsetter under bildet.

«HAN FRESTE MOT MEG»: Kommuneadvokat Anneke Borgli. Foto: Frode Hansen/VG
«HAN FRESTE MOT MEG»: Kommuneadvokat Anneke Borgli. Foto: Frode Hansen/VG


- Hva sa han til deg?

- Han var svært misfornøyd med anmeldelsen som var gjort, og sa at vi ikke hadde noe grunnlag for en anmeldelse i denne saken. Han mente at vi «bare kunne glemme det», og at saken kom til å bli henlagt. Han var i det hele tatt veldig sint.

- Hvordan da?

- Han freste mot meg. Jeg opplevde det som veldig ubehagelig.

Kolberg reagerer også på at kommuneadvokat Anneke Borgli snakker åpent om samtalen de hadde om anmeldelsen.

- Min kommune

- Det er ingen urimelighet at jeg benyttet anledningen til å snakke med henne om anmeldelsen. De andre var gått. Jeg forstår ikke at jeg, i min egen kommune, ikke kan ta kontakt med kommuneadvokaten etter et møte, og ta opp et annet tema, sier han.

- Skjønner du at hun kunne tolke det som om at det var stortingsrepresentanten som snakket til henne?

- Far og bestefar

- Jeg forstår rett og slett ikke hva de mener. En stortingsrepresentant har ikke noe med denne saken å gjøre. Det er faren og bestefaren som snakket da.

Kolberg har senere møtt både kommuneadvokaten og rådmannen flere ganger.

- Ingen av dem har tatt opp at de har reagert sterkt mot meg. Jeg har møtt ordføreren mange ganger etterpå. Vi har hatt vanlige hyggelige samtaler om politikk, men dette har hun aldri nevnt for meg.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks