Hovedinnhold

Frp: CO2 er sosialistenes nye Karl Marx

VISS LIKHET?: Frp mener global oppvarming er den nye Karl Marx. Foto: Arne Nævra/NTB scanpix/artist in doing nothing/Flickr
VISS LIKHET?: Frp mener global oppvarming er den nye Karl Marx. Foto: Arne Nævra/NTB scanpix/artist in doing nothing/Flickr
Fremskrittspartiets klimapolitiske talsmann Per-Willy Amundsen mener at politikere utnytter klimaproblemet for å gjennomføre sosialistisk politikk.

Denne saken handler om:

Amundsen mener det er sammenheng mellom menneskeskapte utslipp og klimaendringer, men han definerer seg selv som klimaskeptiker og spør seg hvor sterk sammenhengen egentlig er.

SKEPTIKER: Per-Willy Amundsen (Frp). Foto: Nils Bjåland/VG
SKEPTIKER: Per-Willy Amundsen (Frp). Foto: Nils Bjåland/VG

- Det handler om omfanget og betydning i forhold til de naturlige svingningene som vi alltid har hatt, sier Frps klimapolitiske talsmann til Dagens Næringsliv.

Han mener koblinger mellom ekstremvær og klimaendringer kan oppfattes som eksempler på overdrivelser. Høststormer er noe Norge alltid har hatt langs kysten, påpeker han.

LES OGSÅ:  - Klimaforliket brukt som et politisk spill mot Frp

Amundsen mener i stedet at politikere utnytter klimaproblemet.

- Jeg oppfatter at man bruker klimaet for å gjennomføre sosialistisk politikk. Karl Marx er død, de trengte en erstatning. Klimafantastene har funnet det i CO2-teorien. Og det bruker man til alt mulig. For mange sosialister tror jeg rett og slett at CO2 har erstattet Karl Marx, sier Amundsen.

LES OGSÅ:  Se den globale oppvarmingen på 26 sekunder

Han slår fast at klimaskepsis er uløselig knyttet til Frp som parti og viser til partiets grunnleggende verdier om å senke skatter og avgifter og begrense offentlige inngrep.

Amundsen benytter anledningen til å lange ut mot Høyre, som kan bli partiets regjeringspartner etter valget neste år.

- Jeg synes det er skuffende at Høyre går så langt som de gjør og i realiteten er med på å innføre nye påbud, forbud og regulere folks hverdag, sier Amundsen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks