Hovedinnhold

KrF under sperregrensen

Kristelig Folkeparti en oppslutning på 3,75 prosent i en ny meningsmåling. Det er ikke solide tall fpr KrF-leder Dagfinn Høybråten. Foto: Scanpix
Kristelig Folkeparti en oppslutning på 3,75 prosent i en ny meningsmåling. Det er ikke solide tall fpr KrF-leder Dagfinn Høybråten. Foto: Scanpix
Kristelig Folkeparti havner under sperregrensen i en ny meningsmåling og ville bare fått én eneste representant på Stortinget dersom dette var et valgresultat.

Denne saken handler om:

I målingen som Sentio SRG har gjort for Sunnmørsposten, får Kristelig Folkeparti en oppslutning på 3,75 prosent. Ved valget i 2009 fikk partiet en oppslutning på 5,5 prosent.

1.000 personer har blitt intervjuet i perioden fra 21. til 26. september.

Les også:- Grunnfjellet forvitrer for KrF

Lekker til Høyre

Kristelig Folkeparti lekker først og fremst til Høyre og Fremskrittspartiet. Når KrF-velgere fra valget i 2009 blir spurt om hva de vil stemme i morgen, svarer åtte prosent Høyre og seks prosent Fremskrittspartiet.

Også Venstre sliter. Partiet får en oppslutning på 3,7 prosent. Sentio har beregnet at Venstre med et slikt utgangspunkt ville fått to representanter på Stortinget.

Les også:KrF på sperregrensen, Ap og Frp fram

Høyre vinner

Arbeiderpartiet får en oppslutning på 28,7 prosent, og Fremskrittspartiet får 24,5 prosent.

Men den store vinneren er Høyre som får 25,2 prosent på målingen.

Les også:Hareide misliker KrF-Hansens Frp-utspill

Senterpartiet får en oppslutning på 5,7 prosent og Sosialistisk Venstreparti oppnår 6 prosent.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks