Hovedinnhold

Arbeiderpartiet fram i ny meningsmåling

JENS STØRST: Arbeiderpartiet går fram på ny meningsmåling og er igjen landets største parti. Allikevel har Siv Jensen (t.v.) og Erna Solbergs partiet flertall på Stortinget. Foto: Scanpix
JENS STØRST: Arbeiderpartiet går fram på ny meningsmåling og er igjen landets største parti. Allikevel har Siv Jensen (t.v.) og Erna Solbergs partiet flertall på Stortinget. Foto: Scanpix
Arbeiderpartiet går fram med 3,3 prosentpoeng i en ny meningsmåling for januar. Samtidig går Høyre kraftig tilbake med hele 4,3 prosentpoeng.

Denne saken handler om:

Tips oss

Til tross for disse endringene ville det fortsatt vært blått flertall i Stortinget om det hadde vært stortingsvalg i dag. Det viser Vårt Lands partibarometer for januar.

Arbeiderpartiet er dermed igjen landets største parti med en oppslutning på 28,9 prosent. Regjeringskollegaene SV og Sp har ingen grunn til å juble, de ligger tilnærmet stabilt på 4,8 prosent begge to, en tilbakegang på henholdsvis 0,2 og 0,5 prosentpoeng.

Har du tips om norsk politikk? Tips oss her!

Høyre er den store taperen på denne målingen. Med hele 4,3 prosentpoengs mindre oppslutning ender partiet i januar på 24,3 prosent. Frp går svakt fram med 0,6 prosentpoeng, og er dermed landets nest største parti med en oppslutning på 26,4 prosent.

KrF går tilbake 1,0 prosentpoeng til 3,7 prosents oppslutning, mens Venstre går fram 1,0 prosentpoeng til 3,9 prosent. Dermed er begge disse partiene under sperregrensen. KrFs oppslutning er den laveste som noensinne er målt for partiet, og kan tolkes som en reaksjon på at Inger Lise Hansen ikke får fortsette i partiledelsen.

Rødt går fram med 0,8 prosentpoeng til 1,8 prosents oppslutning, mens andre partier samlet har 1,4 prosents oppslutning, fram 0,4 prosentpoeng.

Meningsmålingen er utført av Norstat på oppdrag fra Vårt Land.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks