Hovedinnhold

Carl I. Hagen (66) vil bli ordfører

COMEBACKKID: Carl I. Hagen er tilbake i manesjen og blir Frps ordførerkandidat i Oslo. Foto: SCANPIX
COMEBACKKID: Carl I. Hagen er tilbake i manesjen og blir Frps ordførerkandidat i Oslo. Foto: SCANPIX
OSLO RÅDHUS (VG Nett) Frps mangeårige formann Carl I. Hagen (66) så for seg et liv som pensjonist i Spania, men nå gjør comeback som politiker. Han vil bli ordfører i Oslo.

Denne saken handler om:

- Jeg har tenkt og tenkt og diskutert med meg selv og Eli. Lenge så jeg meg selv som pensjonist i Spania, på golfbanen og med noen foredrag av og til. Men jeg har kommet fram til at savnet av politikken blir for stort. Det gjør at jeg i har valgt å takke ja til nominasjonskomiteens forespørsel, sier Carl I. Hagen under pressekonferansen.

Nominasjonskomiteens leder Svenn Kristiansen i Oslo Frp understreker at det er nominasjonsmøtet i februar som tar den endelige beslutningen om hvem som blir Frps ordførerkandidat.

Men alt tyder på at 66 år gamle Hagen blir partiets frontfigur i Oslo.

Les også:Hagen slutter som PR-rådgiver

Savnet seg selv

Han sa at det hele startet med et oppslag i Dagens Næringsliv i mars. Da sa Hagen at han savnet seg selv, og det ble kjent at Frp-politikere ville prøve å overtale den tidligere Frp-sjefen til å gjøre comeback som ordfører i Oslo. Partileder Siv Jensen er blant de som har bedt Hagen vurdere å stille som kandidat.

Hagen ramset opp en rekke med punkter han vil jobbe for og understreket behovet for å jobbe for de eldre. Han ønsker også å bidra i rikspolitikken.

Han gikk også hardt ut mot Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen under pressekonferansen.

- Han sier at vi må øke skattene fordi eldrebølgen kommer. Eldrebølgen, det er meg det, sa Hagen og pekte på seg selv.

Lang fartstid

Den tidligere Frp-formannen har lang fartstid fra bystyret i Oslo og kjenner Oslo-politikken godt. Mellom 1979 og 2003 har Hagen til sammen sittet 14 år i bystyret. Samtidig har han vært stortingsrepresentant.

Carl I. Hagen var formann i Frp fra 1978 til 2006. Han satt på stortinget fra 1981 til 2009.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks