Hovedinnhold

Siv Jensen: - Jeg er trist og lei meg

SNAKKER UT: Siv Jensen snakker for første gang om Hagen-bråket til «God kveld Norge». Foto: Knut Erik Knudsen, VG
SNAKKER UT: Siv Jensen snakker for første gang om Hagen-bråket til «God kveld Norge». Foto: Knut Erik Knudsen, VG
(VG Nett) For første gang forteller Siv Jensen om konflikten med Carl I. Hagen som toppet seg denne uken.

Denne saken handler om:

- Jeg er bare trist og lei meg etter en tung uke, sier Siv Jensen til God kveld Norge.

Krangelen mellom Carl I. Hagen og Siv Jensen startet under et gruppemøte på Stortinget onsdag i forrige uke. Da skulle stortingsgruppen stemme over valgkomiteens forslag til nytt medlem i Nobelkomiteen - et verv Hagen har sagt rett ut han ønsker seg.

LES OGSÅ: Hagen kunne velge styreverv selv

- Jeg og Carl I. Hagen og mange flere har hatt et veldig tett arbeidsforhold, men det er ikke nødvendigvis at vi er nære personlige venner av den grunn. Det finner du ikke i noe politisk parti, tror jeg, sier Siv Jensen til God kveld Norge.

VGTV: Carl I. Hagen etter Nobel-vraking: - Jeg har ikke fortjent dette

Sint Hagen trakk seg

Da innstillingen fra valgkomiteen ble kjent i Frp tirsdag forrige uke, skal Hagen ha reagert sterkt på at Inger Marie Ytterhorn (70) skulle få fortsette.

Hagen var selv til stede på partiets gruppemøte, der det skulle stemmes over forslaget.

LES OGSÅ: Hagen får støtte fra Spania

Da Oslo-representant Petter N. Myhre foreslo at Hagen likevel skulle velges, var det imidlertid bare seks representanter som gikk inn for å gi partihøvdingen tillit.

De 25 andre stemte for Ytterhorn.

Det førte til at en sint Hagen trakk seg fra vervet som eldregeneral i partiet, og fra Frps sentralstyre.

- Hører ikke hjemme i det offentlige rom

Også Eli Hagen gikk ut i media og støttet opp om ektemannen, mens hun langet ut mot Siv Jensens lederegenskaper.

VGTV: Eli: - Det har ikke akkurat gått oppover siden Siv overtok

- Jeg mener at det ikke er alle konflikter som hører hjemme i det offentlige rom. Det er også en viktig del av det indre livet i et politisk parti det er å holde det der det skal være. Også holder det å holde folkus på det man skal. Og det som er aller aller viktigst med denne saken er at den er trist, den er bare trist, sier Siv Jensen til God kveld Norge.

Hagen: - Frp på feil kurs under Siv

Hagen sier i et intervju med Viggo Johansen i «Viggo på Lørdag» på NRK1 at selv om han ikke vil være med og utforme Frps strategi for tiden fremover, vil han gjerne ha et ord med i laget.

KRITISK: Carl I. Hagen mener Frp har havnet på feil kurs under Siv Jensen. Foto: Helge Mikalsen, VG
KRITISK: Carl I. Hagen mener Frp har havnet på feil kurs under Siv Jensen. Foto: Helge Mikalsen, VG


- Jeg ville ha fastholdt litt sterkere at Fremskrittspartiet skal være mellom Høyre og Arbeiderpartiet, som et selvstendig alternativ med en klar og entydig politikk, som skiller seg fra de øvrige partier. Jeg er skeptisk til at vi på mange områder har kommet mye nærmere Høyre, sier Hagen i NRK-intervjuet.

LES OGSÅ: Carl I.: - Ville vunnet valget om jeg var med

Hagen forteller blant annet at han er svært skeptisk til at partiet langt på vei har lagt vekk motstanden mot den såkalte handlingsregelen for oljepengebruk.

Han sier han er kritisk til den mer kompromissvillige siden Frp har vist under Siv Jensen, som potensielt kan bane vei for et regjeringssamarbeid på borgerlig side hvor Frp inngår etter neste valg.

LES OGSÅ: «Ingen» synes synd på Hagen

- Det å være med i regjering er ingen målsetting, men et virkemiddel. Den veldige interessen for regjeringsdeltakelse er nok kommet mer etter, eller i hvert fall sterkere etter, 2009, mener Hagen.

Han forteller også at forholdet mellom ham selv og Siv Jensen først og fremst har vært profesjonelt.

LES OGSÅ: Carl I. slakter Sivs lederstil

- Jeg har følt at vi har hatt et greit og korrekt forhold. Ikke noe hjertelig. Vi ser ulikt på enkelte politiske saker, profil og slikt, sier han.

VG Nett / NTB

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks