Hovedinnhold

Kommunevalgsmåling:

Kjempeframgang for Høyre

FORNØYD: Høyre-leder Erna Solberg har all grunn til å smile etter siste kommunevalgsmåling. Foto: Kyrre Lien/Scanpix
FORNØYD: Høyre-leder Erna Solberg har all grunn til å smile etter siste kommunevalgsmåling. Foto: Kyrre Lien/Scanpix
Mens Arbeiderpartiet og Senterpartiet fortsetter å miste velgere, kan Erna Solberg og Høyre smile, ifølge en ny måling.

Denne saken handler om:

Den siste meningsmålingen til Norfakta og Landslaget for Lokalaviser (LLA) er hyggelig lesning for Høyre. Partiet går fram 10,8 prosentpoeng i forhold til forrige kommunevalg, og ligger nå på 30,1 prosents oppslutning. For Arbeiderpartiet går det motsatt vei. Ifølge målingen går partiet tilbake over 7 prosentpoeng, til 22,5 prosent.

Senterpartiet, som tradisjonelt er et sterkt ordførerparti i Norge, mister også velgere med sin tilbakegang på 2,6 prosentpoeng. Frp står på stedet hvil med 17,5 prosents oppslutning.

Ifølge professor Frank Aarebrot ved Universitetet i Bergen tyder de store utslagene på at det vil komme forandringer i kommunene etter årets valg.

- Blant annet vil vi se mange nye ordførere fra Høyre, også fordi oppslutningen rundt Frp er stabil, sier Aarebrot.

Han tror ikke målingen automatisk betyr et like stort ras av ordførerverv for Senterpartiet. Partiet, som sitter på mange ordførerposisjoner rundt om i landet, forhandler både mot venstre og høyre i lokalpolitikken - noe som ikke bør bety så store forandringer.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks