Hovedinnhold

Chaudhry frykter shariaskoler i Norge

MÅ TAS PÅ ALVOR: SVs Aktar Chaudhry frykter shariaskoler i Norge. Foto: Frode Hansen
MÅ TAS PÅ ALVOR: SVs Aktar Chaudhry frykter shariaskoler i Norge. Foto: Frode Hansen
Undervisning i brutale shariastraffer kan ha slått rot også i Norge, advarer muslim og SV-politiker Akhtar Chaudhry.

Denne saken handler om:

Han reagerer med avsky på gårsdagens sak i VG, der det kommer frem at så mange som 5000 muslimske barn i Storbritannia er blitt undervist i detalj om brutale Sharia-straffemetoder - helt utenfor myndighetenes kontroll.

- Hvis dette stemmer, vil jeg ikke bli overrasket over om dette kan foregå også andre steder i Europa. Hvis dette finnes i England, må vi være klar over at det kan finnes også andre steder på europeisk jord, sier Chaudhry til VG.

Uakseptabelt

Nå ber han sine trosfeller samlet ta avstand fra praksisen.

- Muslimer er nødt til at dette på alvor. Vi må ikke bagatellisere dette, men tvert imot slå hardt ned på det. At det finnes krefter som driver med denne typen undervisning i Europa er helt uakseptabelt, sier han.

Les også:  Planlegger tre muslimske privatskoler i Oslo

De religiøse helgeskolene i Storbritannia drives ifølge BBC med direkte støtte fra Saudi-Arabia. Bygget der de detaljerte Sharia-lærebøkene distribueres, i Vest-London, skal være eid av den saudiarabiske regjeringen.

Også i Norge har Saudi-Arabia ønsket å spre sitt budskap. Tidligere i vinter kom det frem at det strengt muslimske landet har villet finansiere bygging av moskeer i Norge, men at utenriksminister Jonas Gahr Støre har satt ned foten for en slik pengestøtte.

Les også: Muslimer vil ikke ha muslimsk skole

Chaudhry mener utviklingen i Storbritannia viser behovet for å bygge ned privatskoler med religiøst utspring.

- Jeg har ingen mistanke om at noe lignende foregår i muslimske skoler i Norge, men jeg mener skolevesenet må styrkes sånn at det blir mindre behov og rom for privatskoler med religiøst grunnlag.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks