Hovedinnhold

KrF krever veto mot alkoholreklame

KREVER VETO: KrF-leder Dagfinn Høybråten. Foto: SCANPIX
KREVER VETO: KrF-leder Dagfinn Høybråten. Foto: SCANPIX
Kristelig Folkeparti mener Norge må legge ned veto dersom forhandlingene med EU om fortsatt forbud mot alkoholreklame her i landet ikke fører fram.

Denne saken handler om:

Et EU-direktiv som Norge er forpliktet til å følge gjennom EØS-avtalen, innebærer at et land ikke kan forby alkoholreklame på TV når en kanal sender fra et annet land.

Norge har helt siden 2007 forsøkt å forhandle seg fram til et unntak, men kilder i EU-systemet sier til Aftenposten at dette er en tapt sak for Norge. Det vil KrF ikke være med på.

- Reklameforbudet er en sentral del av norsk alkoholpolitikk. Hvis forhandlingene ikke fører fram, må Norge reservere seg, sier KrF-leder Dagfinn Høybråten til avisen.

Gjennom de 17 årene som er gått siden EØS-avtalen ble signert, har reservasjonsretten aldri blitt benyttet.

Statssekretær Erik Lahnstein (Sp) i Utenriksdepartementet sier han er glad for engasjementet fra KrF, men at spørsmålet om veto foreløpig er hypotetisk, fordi Norge fortsatt tror det er mulig å nå gjennom ved forhandlinger.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks