Hovedinnhold

Frp-leder kaller Løbergs CV-juks uakseptabelt

- UTROLIG TRIST: Frps fylkesleder Kari Kjønnaas Kjos (bildet) mener at Løbergs troverdighet er svekket etter avsløringene om cv-juks. Foto: Aftenposten
- UTROLIG TRIST: Frps fylkesleder Kari Kjønnaas Kjos (bildet) mener at Løbergs troverdighet er svekket etter avsløringene om cv-juks. Foto: Aftenposten
Fylkesleder Kari Kjønnaas Kjos i Akershus Frp sier det er helt uakseptabelt at partikollega og administrasjonssjef Liv Løberg i Statens autorisasjonskontor for helsepersonell har forfalsket studiepapirene sine.

Denne saken handler om:

Tips oss

FAKTA

  • Statens Autorisasjonskontor for Helsepersonell (SAFH) har siden 20.mai vært under gransking av helsedirektoratet.
  • En undersøkelse foretatt av to tidligere polititjenestemenn, avslørte alvorlig svikt i rutinene ved kontoret. Hundrevis av helsearbeidere har trolig fått godkjennelse til å jobbe i Norge, uten å ha kvalifikasjonene som kreves.
  • VGs avsløring om den kommende rapporten, skapte bestyrtelse blant helsetoppene og helseminister Anne-Grethe Strøm-Erichsen kalte inn til krisemøte.
  • Direktør Per Haugum har siden vært i permisjon mens helsedirektoratet gransker driften av kontoret.

Løberg tok selv kontakt med Kjos, etter at VG Nett torsdag meldte at Løberg innrømmer å ha forfalsket studiebevis og at hennes CV ikke var korrekt.

- Hva skal man si? Hun sendte meg en melding om at jeg skulle ta kontakt, og da jeg ringte, fortalte hun alt. Hadde hun ikke sagt det selv ville jeg ikke trodd det om henne, sier Kjos til NRK.

Les også:Helsedirektør: - Jeg ble lamslått og forbannet

Kjos sier saken er utrolig trist for alle som er involvert i den.

- Det er jo spesielt trist for henne, og det er jo helt utrolig med tanke på de toppjobbene hun har hatt og den gode utdannelsen hun har. Samtidig er det helt uakseptabelt å forfalske studiebevis på denne måten, sier Kjos.

** Les mer om saken og se de forfalskede dokumentene i dagens papirutgave av VG!**

Løberg trekker seg umiddelbart fra stillingen ved Statens autorisasjonskontor for helsepersonell, men kan ifølge Kjos ikke uten videre trekke seg som Frp-representant fra fylkestinget i Akershus ettersom hun er folkevalgt. Hun kan imidlertid være medlem i fylkestinget uten å være tilknyttet Frp som parti, forklarer Kjos.

- Det er klart at hun er svekket i forhold til troverdighet. Nå er det ikke slik at du må ha plettfri vandel for å være medlem i et parti, og dersom hun skjøtter sine oppgaver i et lokalparti er det ikke sikkert at hun må ut av partiet. Men det har vi ikke rukket å ta stilling til enda, sier Kjos.

Vet du noe om denne saken?
TIPS VG HER!

Løbergs politiske CV ble i løpet av natt til fredag endret av Frp på partiets nettsider. Den gamle versjonen ligger hos Google her, mens den nye nå ser slik ut.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks