Hovedinnhold

Norsk kor vant verdens største korkonkurranse

Norge er «olympisk mester» i korsang. Tirsdag gikk Den norske Studentersangforening helt til topps i verdens største konkurranse i Xiamen i Kina.

- Dette er så stort at det er vanskelig å formidle, sier dirigent Thomas Caplin (46) til Aftenposten.

Konkurransen World Choir Games het inntil nylig Olympic choir Games, og ble holdt i Kina i år ettersom det er der de olympiske sommerleker skal holdes i 2008. Dimensjonene av konkurransen skal ifølge dirigenten vært enorme.

De 15.000 sangerne fra 400 kor nyter stor oppmerksomheten og har et digert apparat i sving.

- Vi har stilt opp mot de beste korene i hele verden, som dessuten har forberedt seg i årevis på nettopp denne trefningen, sier Caplin.

Oslo-koret Den norske Studentersangforening stakk av med seieren i mannskorklassen og fikk en annenplass i klassen for kirkemusikk.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks