Hovedinnhold

Kinesiske medier om fredsprisen: - Vesten tåler ikke suksessen vår

DEMONSTRERTE: I Hong Kong krevde flere at Liu Xiaobo ble løslatt etter at det ble kjent at han fikk fredsprisen. Foto: AP
DEMONSTRERTE: I Hong Kong krevde flere at Liu Xiaobo ble løslatt etter at det ble kjent at han fikk fredsprisen. Foto: AP
(VG Nett) Kinesiske medier fortsetter å rase over at Liu Xiaobo har fått Nobels fredspris.

Denne saken handler om:

Kinesiske myndigheter og statlige medier har ikke vært nådige etter at Nobelkomiteen fredag annonserte at den kinesiske menneskerettsforkjemperen Liu Xiaobo har fått Nobels fredspris.
Også i dag får utdelingen spalteplass i statlige medier i Kina, hvor man fortsetter å dundre løs mot utdelingen.

- Fredsprisen viser at Vesten ikke tåler veksten vår. Den er et uttrykk for fordommer, og bak den ligger en ekstraordinær terrorisering av Kinas vekst og den kinesiske modellen, skriver Global Times, en tabloidavis som har vært av dem som i størst grad har kritisert fredsprisutdelingen.

RØRT PRISVINNER:- Prisen tilhører ofrene på Den himmelske freds plass

- Søppel-pris

Også Ta Kund Pao, en avis med base i Hong Kong, er klar i sin tale mandag.

- Denne typen fredspris er ikke bedre enn søppel, skriver avisen.

Ifølge flere meldinger som er lagt ut på Twitter, skal fredsprisvinneren ha tatt til tårene da han fikk nyheten om at den norske Nobelkomiteen hadde tildelt ham Nobels fredspris.

Nå tar flere til orde for at Liu bør bli løslatt, deriblant USAs president Barack Obama.

LES OGSÅ:Obama krever at fredsprisvinneren blir løslatt

Kona i husarrest

Liu har vært en torn i siden til kinesiske myndigheter siden han i 1989 ledet en studenprotest. Siden har han gått inn og ut av kinesiske fengsler på grunn av gjentatte ytringer for demokrati og ytringsfrihet.

Søndag kveld ble det kjent at kona til fredsprisvinneren, Liu Xia, er fratatt telefonen og satt i husarrest etter at hun fikk møte ektemannen i fengsel.

- Gi beskjeden fra meg, jeg er satt i husarrest. De har ødelagt telefonen min. Telefonen min virker ikke lenger, skrev hun i en e-post til Dagbladet.

KINESISKE MYNDIGHETER:- Dere har gitt prisen til en kriminell

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks