Hovedinnhold

- Niåringen følte seg mobbet på skolen

SKJØT I SKOLEGÅRDEN: Gutten rakk å avfyre skudd i skolegården før lærere fikk tatt fra ham våpenet. Politiet holder tirsdag formiddag vakt ved skolen. Foto: Morten Andersen/Harstad Tidende Foto:
SKJØT I SKOLEGÅRDEN: Gutten rakk å avfyre skudd i skolegården før lærere fikk tatt fra ham våpenet. Politiet holder tirsdag formiddag vakt ved skolen. Foto: Morten Andersen/Harstad Tidende Foto:
(VG Nett) Bistandsadvokaten til familien til niåringen som avfyrte to skudd med en hagle på en skole i Harstad fortalte på et foreldremøte i kveld at gutten har følt seg mobbet og plaget.

- Det var naturlig å si litt om bakgrunnen for episoden, slik den blir opplevd av niåringen. Han har fortalt om konkrete forhold - at han har vært plaget og utsatt for mobbing på skolen, og at dette er en del av saken, sier advokat Tore Mevik til VG Nett.

Bistandsadvokaten for niåringens familie deltok tirsdag kveld på et foreldremøte på Kanebogen skole i Harstad, der også representanter for skolen, politiet og kommunen deltok.

- Vi snakker om et lite barn. Familien har det kjempetøft akkurat nå, og det var mange av de fremmøtte foreldrene som uttrykte støtte, forteller bistandsadvokaten.

LES OGSÅ:Gutt (9) skjøt med hagle på barneskole i Harstad

LES OGSÅ:Kvinnelig lærer stoppet skoleskyting

- Forhold vil bli belyst

Niåringen er nå hjemme hos sine foreldre, der han ivaretas av barnevernet og hjelpeapparatet.

- Er forholdene gutten snakker om av en slik art at dere vurderer å gå videre med dem på noen måte?

- Det er naturlig at disse forholdene blir belyst videre, og at det gjøres noe opp mot det. Det vil sikkert også bli et tema for politiet. Selv om vi her snakker om en veldig ung gutt, vil politiet kartlegge de faktiske forhold.

- Våpenet satt bort

- Hvordan var det mulig at niåringen fikk tak i våpen og ammunisjon?

- Våpenet som ble benyttet, var satt bort og ble oppbevart på et sted i huset. Ammunisjonen var satt bort et annet sted i huset. Gutten hadde greid å ta hånd om dette, og tatt det med seg på skolen. Detaljene rundt dette er fortsatt uklare, sier bistandsadvokaten til VG Nett.

Ikke formelle avhør

I og med at det dreier seg om et såpass lite barn, blir det ikke noen formelle politiavhør med gutten, men en samtale der foreldrene og bistandsadvokaten er til stede.

- Politiet har så langt ikke snakket med gutten, bekrefter stasjonssjef Geir Pedersen ved Harstad politistasjon overfor VG Nett.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks