Hovedinnhold

Niåring forsvunnet i Stjørdal: Politiet frykter mor står bak bortføring

* Alle landets politidistrikter er varslet
* Kripos bistår

En ni år gammel jente dukket ikke opp i fosterhjemmet etter å ha vært på skolen i Stjørdal tirsdag.

– De siste meldingene vi har er at den biologiske moren ble observert i skoleområdet før forsvinningen. Dette styrker vår teori om at mor er sammen med barnet, forteller lensmann i Stjørdal Marit Helene Stigen til VG klokken 13 onsdag.

Politiet fikk inn en savnetmelding klokken 18.55 tirsdag, da niåringen ikke dukket opp på håndballtrening eller i fosterhjemmet. Jenta ble sist observert klokken 16.00 på en SFO på Lånke skole.

– Spor peker mot Litauen

Det ble ikke igangsatt noen leteaksjon i nærområdet. Den biologiske moren er fra Litauen, og en av teoriene politiet jobber ut ifra, er at hun og datteren er på vei ut av landet.

– Vi har foretatt flere avhør for å avdekke detaljer rundt familieforhold. Vi har ennå ikke klart å komme i kontakt med mor, og har grunn til å mistenke at hun er involvert, sier Stigen

Lensmannen forteller at saken har høyeste prioritet, og sier de har fått inn en rekke tips.

– Vi føler at vi begynner å danne et bilde av hva som har skjedd. En av retningene peker mot Litauen, men vi holder alle muligheter åpne.

Niåringen og hennes mor er allerede etterlyst nasjonalt og internasjonalt. Stigen sier politiet ikke kan konkludere med at mor har operert alene.

Etterlyser bil

Alle politidistriktene i landet er varslet og Nord-Trøndelag politidistrikt får bistand av Kriops, opplyste politiet til VG tirsdag.

Politiet etterlyser en svart Skoda Octavia, som mor disponerer, med registreringsnummer VF66318 i forbindelse med saken.

Politiet har gått ut med et signalement av den savnede jenta. Hun skal være høy i forhold til alderen og har langt, brunt hår og kraftig lugg. Hun hadde på seg en guloransje jakke og rosa lue med hvite striper, hvite votter og en blå dongeribukse, skriver NTB.

Politiet ber om tips fra publikum på telefon 74 12 10 00.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks