Hovedinnhold

Hevder Ndures samboer ville stanse legevitnemål

<p>TILTALT: Sprinteren Jaysuma Saidy Ndure må møte i Nedre Romerike tingrett igjen torsdag. Han er tiltalt for mot ekssamboeren.</p>

TILTALT: Sprinteren Jaysuma Saidy Ndure må møte i Nedre Romerike tingrett igjen torsdag. Han er tiltalt for mot ekssamboeren.

Foto: Jan Petter Lynau, VG
Politiet har gjennomført ny etterforskning for å avklare hvorvidt ansiktsskadene til Jaysuma Saidy Ndure samboer skyldes skjønnhetsbehandling – ikke vold.

Denne saken handler om:

Rettssaken mot Norges raskeste mann ble overraskende stanset for fire uker siden, fordi det oppsto tvil om hvorvidt skadene på halsen til samboeren skyldtes at friidrettsutøveren var voldelig. Det var Jaysuma Saidy Ndures forsvarer Mette Yvonne Larsen som begjærte saken utsatt, men hun ble støttet av alle parter.

Torsdag denne uken starter rettssaken opp igjen. Friidrettsstjernen er tiltalt for familievold og vil få fengselsstraff dersom han blir kjent skyldig.

Striden står hovedsakelig om de relativt diffuse skadene som ble påvist på halsen til fornærmede etter at hun ble lagt inn på sykehus natt til 8. november i fjor.

Rettsmedisiner Arne Stray-Pedersen undersøkte modellen i etterkant og mener de rød prikkene er trykkpunkter som er forenlig med at noen har klemt til rundt halsen hennes. Ndures forsvarer frykter imidlertid at skadene kan skyldes en skjønnhetsbehandling som modellen gjennomførte på en klinikk i Oslo samme høst.

<p>SKADENE: Skyldes disse rød prikkene på halsen et voldelig halsgrep eller skjønnhetsbehandling? Det må retten da stilling til saken gjenopptas torsdag.</p>

SKADENE: Skyldes disse rød prikkene på halsen et voldelig halsgrep eller skjønnhetsbehandling? Det må retten da stilling til saken gjenopptas torsdag.

Foto: POLITIET

Ndures forsvarere ble kjent med behandlingen da de undersøke fornærmedes Instagram-profil. Der reklamerte hun for det som kalles «Dracula Treatment», en behandling hvor pasientens eget blod blandes med vitaminer og aminosyrer, for så å bli sprøytet inn i huden igjen.

Modellen benektet i retten at hun hadde gjennomgått slik behandling, men ifølge forsvarerne har de fått det bekreftet av legen på klinikken.

– Vi fikk først en rapport fra legen om behandlingen som hun hadde gjennomført. Etterpå tok fornærmedes mor kontakt, og fornærmede selv møtte opp hos legen for å forsøke å få henne til å endre forklaring, hevder forsvarer Mette Yvonne Larsen.

– Da legen ble ringt opp av retten, ville hun ikke forklare seg. I ettertid har vi skjønt at hun ble utsatt for press, legger Larsen til.

Forsvarsadvokaten har nå anmeldt fornærmede, og hennes mor, for falsk forklaring, samt for å ha forsøkt å påvirke en aktør i rettsvesenet. Saken er under etterforskning ved Lillestrøm politistasjon.

Ifølge bistandsadvokat Siv Hallgren vil fornærmede vitne for retten på nytt torsdag. Hun vil da forklare seg om behandlingen og kontakten hun har med klinikken.

Politiet på Romerike har også gjennomført ny etterforskning.

– Etterforskningen har blant annet dreid seg om den kosmetiske behandlingen som ble brakt på banen under rettssaken. Resultatet vil presenteres for retten førstkommende torsdag, opplyser politiadvokat Camilla Ek Sørensen.

Hun ønsker ikke å kommentere detaljer i etterforskningen, men opplyser at det ikke er aktuelt for påtalemyndigheten å frafalle tiltalebeslutningen mot Ndure.

<p>BEVIS: Her er bitemerket som sprintesset hevder han ble påført av ekssamboeren under voldsepisoden natt til 8. november 2014.</p>

BEVIS: Her er bitemerket som sprintesset hevder han ble påført av ekssamboeren under voldsepisoden natt til 8. november 2014.

Foto: PRIVAT

Det er også oppnevnt en sakkyndig tannlege som har undersøkt hvorvidt et bitt på ryggen til Jaysuma Saidy Ndure er forenlig med modellens tenner.

Det finnes imidlertid bare et dårlig bilde av bitemerket – uten spesifikke mål. Ifølge forsvarer har tannlegen funnet spor i bitemerket som passer med tennene til fornærmede.

En forutgående provokasjon, eller en etterfølgende gjengjeldelse, fra fornærmede kan i visse tilfelles frita for straff.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks