Hovedinnhold

Nav klarer fortsatt ikke fristene

SVINDLES: NAV avslører stadig mer kreative svindelforsøk. Foto: SCANPIX
SVINDLES: NAV avslører stadig mer kreative svindelforsøk. Foto: SCANPIX
Nav klarer fortsatt ikke å få unna køene raskt nok. Søknader om uførepensjon ligger i snitt nesten to måneder for lenge.

Etaten skal bruke maksimalt fire måneder på å fatte et vedtak om uførepensjon. For tiden tar det 5,7 måneder, skriver Dagsavisen.

Les også:Nav-gjengangerne er mest misfornøyd

Les også:Hevder Nav ydmyker brukere

Nav sliter med å holde fristene i stønadssaker der andre land er involvert, enten det gjelder uførepensjon eller barnetrygd, men etter at Nav i vår fikk massiv kritikk for altfor lange køer og treg saksbehandling, har etaten prøvd å forbedre seg.

- Vi har økt kapasiteten vår. I uføresaker har vi satt opp egne grupper som bare jobber med det. Vi går igjennom arbeidsprosessene våre for å sikre kvaliteten i hvert ledd og øke farten. Denne typen forbedringsprosesser kjører vi flere steder i Norge samtidig. Vi ser resultater, men har en stor organisasjon å gjennomgå, sier Yngvar Åsholt, assisterende direktør i Nav.

Les også:710 millioner til Nav

- Antallet ubehandlede saker er redusert noe fra i vår, men er fremdeles for høyt, ifølge Åsholt.

Les også:Politikere misfornøyde med Nav-reformen

At stadig flere utlendinger jobber i Norge, og mange nordmenn jobber utenlands, gir Nav ekstra arbeidsbyrde, påpeker Åsholt.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks