Hovedinnhold

Natteravn brutalt banket opp i Moss

(VG Nett) En kvinnelig natteravn er lagt inn på sykehus med omfattende skader etter å ha blitt sparket ned i Moss i natt.

Kvinnen i 60-årene er innlagt ved Fredrikstad sentralsykehus med brudd i arm og nese og mulig hjernerystelse etter den grove voldsepisoden som skjedde ved 02-tiden i natt.

Kvinnen gikk sammen med tre andre natteravner i Dronningens gate da to menn skal ha gått løs på henne.

- Vi sto på litt avstand og fulgte med på noe gjengbråk. Plutselig og helt umotivert kom to menn bort og føk på henne. De sparket henne så hun falt, og sparket henne deretter bortimot 10 ganger i kroppen og hodet mens hun lå nede, sier leder Anne Askersrud i Natteravnene Moss til VG Nett.

Ifølge politiet er to menn på maks 25 år mistenkt for volden. De to beskrives som 1,75-1,80 høye, tynne og med svart, glatt hår.

Første gang

Politiet ser svært alvorlig på hendelsen.

- Dette er helt ille. Dette er folk som gjør en frivillig innsats. Og jeg har aldri hørt om at natteravner har blitt utsatt for slik vold før, sier operasjonsleder i Østfold politidistrikt, Sigrun Mørkeseth.

Heller ikke Askersrud har hørt om liknende episoder tidligere.

- Det er ikke en farlig jobb. Jeg tror det er første gang i Norge at en natteravn er slått ned, sier hun.

«Lille Oslo»

Dronningens gate er en gågate i Moss der skjenkestedene ifølge Anne Askersrud ligger tett i tett. Hun sier at sentrum i østfoldbyen ofte er urolig nattestid, og at natt til i dag var spesielt ille.

- Vi opplever ofte Moss sentrum som «Lille Oslo». Sentrum er okkupert av barn og unge som er ruset i helgenettene, sier hun.
Operasjonsleder Mørkeseth opplyser at politiet har flere vitner til hendelsen. Disse skal etter planen avhøres i dag.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks