Hovedinnhold

Skal ta kjendiser som bruker kokain

«HVIT SNØ»: operasjonen er startet for å slå ned på kokainbruk i kjendismiljøer. Foto: Per Fronth Nygaard
«HVIT SNØ»: operasjonen er startet for å slå ned på kokainbruk i kjendismiljøer. Foto: Per Fronth Nygaard
Oslo-politiet starter operasjon «Hvit snø» for å slå spesielt ned på kokainbruk blant kjendiser og personer i andre ressurssterke miljøer.

Denne saken handler om:

Politiets spanere er sjelden til stede i slike miljøer, hvor utenlandske undersøkelser viser at det trolig blir brukt mye kokain, ifølge politiinspektør Iver Stensrud i Oslo politidistrikt. Han mener mange i ressurssterke miljøer ikke har respekt for lov og orden.

Politidistriktets operasjon «Hvit snø» er igangsatt for å slå ned på kokainbruken i disse miljøene.

- Vi er spesielt ute etter å ta forbilder og kjendiser som tror de opererer i et lovtomt rom, sier Stensrud til NRK.

- Også innen finans- og meklermiljøet har vi opplysninger om at kokain brukes jevnlig. Det kan virke som om mange tror de lever i en gråsone hvor kokainmisbruk er anerkjent, sier han.

I motsetning til andre typer narkotika, øker kokainomfanget i Norge. I første halvår i år ble det tatt 54,3 kilo kokain fordelt på 432 beslag, en økning på 21 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, ifølge Kripos. For første gang er det blitt beslaglagt kokain i alle landets politidistrikter.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks