Hovedinnhold

Naken politimann i fylleslagsmål

En 28 år gammel naken politimann måtte legges i jern av tre kolleger etter å ha havnet i slagsmål på en fest i Bodø.

Episoden skjedde da politimannen var på besøk i byen i desember i fjor. Nå er han dømt for å ha gjort motstand under arrestasjonen, skriver Avisa Nordland.

Politimannen deltok på en fest, som endte med å utarte til fyll og spetakkel. Husverten forsøkte å roe ned gemyttene, uten å lykkes. Han ringte til slutt politiet da han så to personer i slåsskamp i leiligheten.

Da politiet kom fram, fant de 28-åringen naken og fortsatt i brytekamp med en annen person. Først da politifolkene gikk gjennom klærne hans oppdaget de at det dreide seg om en kollega.

28-åringen skal ha vært svært beruset, og politiet bestemte seg derfor for å ta ham med på politistasjonen. På vei ut døra tok politibetjenten tak i armen til en politikvinne og slo med knyttet neve i retning hodet hennes. Politifolkene oppfattet det som at han forsøkte å angripe henne, og reagerte med å legge 28-åringen i jern.

28-åringen nektet straffskyld da saken kom opp for Salten tingrett. Aktor la ned påstand om 21 dagers ubetinget fengsel. Retten mente imidlertid det ikke var bevist at politimannen mente å treffe politikvinnen, og fant at en bot på 6.000 kroner var en passende straff.

I skjerpende retning legger retten vekt på at han selvforskyldt har skjenket seg beruset til en tilstand av bevisstløshet.
28-åringen sa opp sin stilling i politiet, og utdanner seg nå til et annet yrke.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks