Hovedinnhold

Nærmere 3.000 liter øl og sprit var «flyttelass»

Tollerne lot seg ikke overbevise av svensken som mente de nesten 3.000 liter alkoholholdige varer han hadde med seg over grensen var flyttelasset hans.

Da han ble stoppet på grensen, var bilen hans tungt lastet med 2.700 liter øl, 108 liter vin og 98 liter brennevin, skriver NRK.

- Dette er et ganske stort beslag, det er vel ikke stort mer man får inn i en varebil for å si det sånn, sier vaktsjef ved Tollregion Øst-Norge. Det var de som stoppet den tørste svensken fredag ettermiddag, men han ble raskt overlatt til politiet, som tok ham inn til avhør.

Mens svensken bare var 100 liter unna å sette ny rekord for ølbeslag, hadde en litauer som ble stoppet på Svinesund, noe mer beskjedne kvanta i bilen. 630 liter øl, 45 liter vin og 67 liter brennevin var likevel nok til at han fikk med seg et forelegg på 35.000 kroner.

Samme dag fikk en polsk vogntogsjåfør et forelegg på 10.000 kroner for å ha krysset grensen med bilen full av medisiner som ikke var deklarert.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks