Hovedinnhold

- Muslimske politikvinner bør ikke pågripe menn

KRITISK: Ahmed Esmaili i Islamsk Råd mener kvinnelige muslimske politibetjenter helst ikke bør pågripe menn. Foto: PRIVAT
KRITISK: Ahmed Esmaili i Islamsk Råd mener kvinnelige muslimske politibetjenter helst ikke bør pågripe menn. Foto: PRIVAT
Kvinnelige muslimske politibetjenter kan ikke bære en ettersittende uniform, mener lederen for Imamfaglig komité i Islamsk Råd, Ahmed Esmaili (bildet).

Esmaili mener også at muslimske kvinner primært ikke bør pågripe menn. Årsaken er at muslimer ikke skal ha fysisk kontakt med personer fra det motsatte kjønn som de ikke er i familie med.

- Påbud fra Allah

- Hvis hun må pågripe, og er alene eller sammen med andre kvinner, så kan hun gjøre det. Men om hun er sammen med andre kolleger, som kan ta den delen av arbeidet, så trenger ikke hun å gjøre det, Esmaili.

- Hva skal en hijab dekke?

- Den skal dekke hele kroppen, unntatt ansiktet og hendene. Dette er en plikt og et påbud fra Allah.

Har du tips i denne saken? Kontakt VG Nett!

Islamsk råd er en paraplyorganisasjon for islamske trossamfunn og organisasjoner i Norge. En hijab skal dekke hår, ører, hals, nakke og også nedover kroppen, ifølge Esmaili.

Ifølge justisminister Knut Storbergets oppdragsbrev til Politidirektoratet, skal «tildekking av hår gis et beskjedent omfang» heter det i oppdragsbrevet.

- Det er ikke nok med bare et skaut. Hijab er et klesplagg som dekker hele kroppen, unntatt hendene og ansiktet, sier Esmaili.

Diskutér:Hva mener du om hijab-debatten?

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks