Hovedinnhold

Muslimer rydder etter fyllefest

RAKETT-FYLLA: Slik ser det ut i Frognerparken 1. januar. Foto: Olav Olsen
RAKETT-FYLLA: Slik ser det ut i Frognerparken 1. januar. Foto: Olav Olsen
Ahmadiyya-menigheten på Frogner skal rydde opp i Frognerparken etter fyllefesten nyttårsaften.

Frognerparken er et yndet sted for nyttårsmarkering, og det blir liggende mange raketter, flasker og annet søppel i parken etter feiringen.

Men noen tar også ansvar for at parken ikke ser ut som en søppelfylling dagen derpå. Hvert år på morgenen 1. januar tropper nemlig medlemmer fra Ahmadiyya-menigheten på Frogner opp for å rydde opp tomflasker og utbrente raketter, skriver ioslo.no.
- Dette er en ypperlig måte for oss å gjøre noe for nærmiljøet vårt. Det er vårt lille bidrag, sier Zahoor Ahmad i Ahmadiyya-menigheten i Oslo.

Mellom 50 og 70 medlemmer av menigheten stiller opp på morgenen 1. januar, med utstyr lånt fra Friluftsetaten i Oslo kommune.
Den årlige dugnaden begrunnes også i menighetens tro.
- Islam legger stor vekt på renslighet, både fysisk og åndelig. Vi liker å ha det rent rundt oss, og etter nyttårsfeiringen ligger det jo mye skrot og rot igjen i parken, forklarer Ahmad.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks