Hovedinnhold

Siv Jensen om Krekar-intervju: - Hårreisende uttalelser

FORTSATT ENDRING I KLIMA: Klimaendringer har ifølge Siv Jensen alltid funnet sted. Foto: Scanpix
FORTSATT ENDRING I KLIMA: Klimaendringer har ifølge Siv Jensen alltid funnet sted. Foto: Scanpix
(VG Nett) Frp-formann Siv Jensen mener det nye intervjuet med mulla Krekar er nok et argument for å sette ham i forvaring.

Denne saken handler om:

I det fem timer lange intervjuet som den arabiske satelittkanalen Al-Hiwar har gjort med mulla Krekar omtaler han Osama Bin Laden, al-Qaida-nestleder Ayman Al-Zawahiri og Hizb-e Islami og Taliban-allierte Gulbuddin Hekmatyar, som mulige ledere av et islamsk kalifat, en overnasjonal islamsk stat.

- Nå forlanger jeg at regjeringen tar grep. De fossrodde gjennom hele valgkampen om dette og presenterte seg som en regjering som tar grep. Nå forlanger jeg at de gjør noe, sier Fremskrittspartiets leder, Siv Jensen, til VG Nett.

Krekar:Vil ha Osama bin laden som islamsk statsleder

Jensen mener dette er nok et argument for at Krekar bør settes i forvaring.

- Det er jo hårreisende uttalelser, men dessverre er de ikke nye. Dette er den propagandaen som har kommet fra mulla Krekar i lang tid og som han får lov til å bedrive som en fri mann fra Norge, hvor han egentlig er erklært uønsket.

Nå har Frp-lederen fått nok.

- Det er en grunn til at vi gang på gang har forlangt at han skal settes i forvaring, at han skal fratas friheten til å drive denne typen propaganda.

Kontakt med irakiske myndigheter

Utenriksdepartementet melder om at det foreløpig ikke er noe nytt i Krekar-saken.

- Det er ikke noe nytt i forbindelse med gjennomføring av utvisningsvedtaket, men vi kan bekrefte at det er kontakt med irakiske myndigheter og kolleger i andre land som arbeider med liknende saker, sier pressekontakt Ragnhild Imerslund i Utenriksdepartementet til VG Nett.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) bekreftet i september at han hadde til hensikt å diskutere Krekar-saken med sin irakiske kollega under FN-toppmøtet. Det er uklart hva som eventuelt kom ut av disse samtalene.

I intervjuet refser Krekar også norske politikere.

KONTROVERSIELL: Mulla Krekar er utvist fra Norge. Foto: Jan Petter Lynau
KONTROVERSIELL: Mulla Krekar er utvist fra Norge. Foto: Jan Petter Lynau

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks