Hovedinnhold

- Osama bin Laden er en god muslim

OSLO TINGRETT (VG Nett) Mullah Krekar mener norske myndigheter tolker hans uttalelser i verste mening, men gjentok i retten i dag selv at Osama bin Laden er en juvel i islams krone.

Denne saken handler om:

KORANEN: Mullah Krekar hadde Koranen med da han torsdag startet sin egen forklaring i Oslo Tinghus. Foto: SCANPIX
KORANEN: Mullah Krekar hadde Koranen med da han torsdag startet sin egen forklaring i Oslo Tinghus. Foto: SCANPIX


Punkt for punkt gikk mullah Krekar i retten i dag gjennom Utlendingsnemdas utvisningsvedtak. Og punkt for punkt trakk han frem det han mente var direkte feil i norske myndigheters påstander om hans koblinger til terror.

Ett avsnitt i nemdas vedtak opprører ham ekstra mye.

- I neste linje skriver man at klageren forgudet Osama bin Laden. Det er kafir (vantro. red.anm.). Mine øyne sprenges av blod! Vi forguder ingen andre enn Gud. Hvor har man dette fra?, sa en opprørt Krekar.

Fra sin advokat Brynjar Meling fikk Krekar spørsmål om en uttalelse han skal ha kommet med til NRK Brennpunkt, der han omtalte Osama bin Laden som juvelen i islams krone.

- Jeg benekter ikke at jeg har sagt det, at han er en juvel når det gjelder imamene i islam. Han er en muslimsk mann som er trofast til religionen, og det sier jeg også om andre muslimer, at denne mannen er ærlig og trofast muslim. Han møter til bønn, sa Krekar.

- Faktafeil

Mullahen trakk også frem det han mener er flere faktafeil i Utlendingsnemdas vedtak. Blant annet skriver nemda at Krekar møtte Osama bin Laden i 1990, mens Krekar selv sier at dette skjedde i 1989. Han avviste også nemdas påstand om at han selv skal ha uttalt at han hadde kontakt med flere al-Qadia-medlemmer.

- De skriver at jeg skal ha sagt at jeg søtter Osama bin Laden og mullah Omar. Jeg har aldri nevnt stakkars mullah Omar i hele mitt liv. Deretter skriver de at jeg var deres tilhenger og etterfølger. Når har jeg sagt det? spurte Krekar, og la til at han mente hele utvisningsvedtaket gjennomgående tolket hans uttalelser i verste mening.

- Om et ord har fem betydninger, så tar de den verste av dem. Hvis jeg sier det norske ordet «gift», så tar de det for gitt at jeg snakker om gift og ikke ekteskap.

- Åpen om reiser

48-åringen mener selv at han har vært åpen om alle sine reiser og møter overfor norsk politi.

- Jeg snakket med politiet om bin Laden i 1998, men da var han ingen viktig person for dem. De sa da til meg at vi snakker ikke om dette, du trenger heller ikke å gjøre det. Men så har de sendt mine avhør videre til pressen, sier Krekar.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks