Hovedinnhold

Krekar kan bli satt bak lås og slå til våren

TØFEFE TILTAK: Arbeiderpartiets Jan Bøhler åpner for å sette Krekar bak lås og slå. Foto: Jan-Petter Lynau/VG
TØFEFE TILTAK: Arbeiderpartiets Jan Bøhler åpner for å sette Krekar bak lås og slå. Foto: Jan-Petter Lynau/VG
(VG Nett) Regjeringen har satt ned en arbeidsgruppe som vil vurdere forvaring av utviste personer som utgjør en trussel mot rikets sikkerhet.

Denne saken handler om:

- Lovhjemmelen man jobber med nå vil være aktuell i forhold til Krekar. Det er jo noe nytt, det åpner jo for frihetsberøvelse, sier Jan Bøhler til VG Nett.

Bøhler sitter i justiskomiteen for Arbeiderpartiet. Han mener regjeringen snart vil kunne ha på plass et lovverk som åpner for å sette Krekar i forvaring.

- De regner med å fremme dette i løp av første halvår. Du kan ikke ha en egen lov for mulla Krekar, men det er klart at det er erfaring fra denne typen saker som ligger bak denne vurderingen i Soria Moria som åpner for dette, sier Bøhler.

OMSTRIDT MULLA: Mulla Krekar i Høyesterett i 2007. Foto: Scanpix
OMSTRIDT MULLA: Mulla Krekar i Høyesterett i 2007. Foto: Scanpix

Høyesterett avgjorde i 2007 av Krekar utgjør en trussel mot rikets sikkerhet. Det har torsdag ikke lykkes VG Nett å komme i kontakt med Krekars advokat, Brynjar Meling, men på Redaksjon 1 onsdag sa han at han gjerne imøteså en ny rettssak.

Siv Jensen om Krekar-intervju:- Hårreisende uttalelser

Omstridt intervju

I det fem timer lange intervjuet som den arabiske satelittkanalen Al-Hiwar har gjort med mulla Krekar omtaler han Osama Bin Laden, al-Qaida-nestleder Ayman Al-Zawahiri og Hizb-e Islami og Taliban-allierte Gulbuddin Hekmatyar, som mulige ledere av et islamsk kalifat, en overnasjonal islamsk stat.

Frp reagerte med å kreve at regjeringen setter Krekar i forvaring. Bøhler mener Frp ikke kunne klart å gjøre dette særlig raskere enn Soria Moria II.

- Det går raskere å få det ut på høring, det er positivt, mener Bøhler.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks