Hovedinnhold

Krekar-intervjuer: - Han har blitt behandlet dårlig

INTERVJUET KREKAR: Hamas-støttespilleren Azzam Tamimi intervjuet selv Mulla Krekar. Foto: REUTERS
INTERVJUET KREKAR: Hamas-støttespilleren Azzam Tamimi intervjuet selv Mulla Krekar. Foto: REUTERS
(VG Nett) Islamistforskeren som intervjuet mulla Krekar for den arabiske tv-kanalen al-Hiwar, mener Krekar har blitt behandlet dårlig i Norge.

Denne saken handler om:

- Hvis det han beskriver er riktig, og det tror jeg det er, har han blitt behandlet dårlig eller urettferdig. Hvis du mistenker noen for terrorisme, må du stille dem for retten. Du kan ikke la anklagene henge i luften i årevis. Det går mot lovens prinsipper, mener intervjueren Azzaz Tamimi til VG Nett.

Tamimi er selv islamist og har intervjuet en rekke kjente islamistledere fra Midtøsten og den arabiske verden.

Hjemme i stua hos Krekar satt han i hele fem timer og intervjuet mannen. Intervjuet er bakgrunn for at Siv Jensen nå forlanger at norske myndigheter umiddelbart griper inn og setter Krekar i forvaring.

Tamimi har selv bakgrunn som Hamas-tilhenger og har skrevet bok om bevegelsen. Islamist-kjenneren har etterhvert gjort det til sitt varemerke å intervjue kjente islamister over flere timer. I oktober kom altså turen til mulla Krekar.

I intervjuet forteller Krekar at situasjonen også har preget familielivet og barnas oppvekst i Norge.

- Det har hatt en innvirkning på barna, ut fra det han forteller, mener Tamimi.

Les også:Krekar vil ha islamsk stat ledet av Osama bin Laden

Siv Jensen om Krekar-intervju:- Hårreisende uttalelser

Krekar: - Lidd mye

OMSTRIDT MULLA: Mulla Krekar i Høyesterett i 2007. Foto: Scanpix
OMSTRIDT MULLA: Mulla Krekar i Høyesterett i 2007. Foto: Scanpix

I det lange videointervjuet snakker Krekar ut om den vanskelige tiden da pressen gikk inn og ut av hjemmet hans. Han har fortsatt mye til overs for nordmenn og Norge, men legger ikke skjul på at all oppmerksomheten har gjort livet hans vanskelig.

- Familien har lidd mye, sier Krekar i intervjuet.

Krekar:- Nordmenn er et fredelig, kultivert og åpent folk

- Kan ikke sende meg til Irak

I intervjuet forteller Krekar at han mener det ikke er mulig for norske myndigheter å sende ham ut.

- Når de ikke kan sende meg til amerikanerne kan de heller ikke sende meg til Irak. De fikk forsikringer fra Talibani, men ingen stoler på ham, selv ikke hans eget parti, sier Krekar.

- Det ble et spill for politikerne, de dyttet det over på juristene, som fant at det ikke var begått neon forbrytelser eller lovbrudd. De fant at det ikke fantes noen bevis, men at Krekar utgjør kanskje en fare i samfunnet, og slik lot de saken bli hengende i luften, mener Krekar.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks