Hovedinnhold

Krekar i skjul etter skuddramaet

I lange avhør mandag kveld

(VG Nett) Etter lange politiavhør ble mulla Krekar og familien plassert på hemmelig adresse mandag kveld.

Denne saken handler om:

Leder Grethe Lien Metlid for voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt bekrefter overfor VG Nett sent mandag kveld at politiet øker sikkerheten rundt mulla Krekar.

VET DU NOE OM DENNE SAKEN?Kontakt VG Nett!

- I samråd med familien og i lys av dette som har skjedd, har vi vurdert og truffet sikkerhetsmessige tiltak. Så vil det bli gjort løpende vurderinger på om man skal sette i verk ytterligere tiltak.

På hemmelig adresse

Hun vil ikke utdype sikkerheten nærmere, utover at Krekar og hans familie ikke vendte tilbake til leiligheten på Tøyen i Oslo mandag kveld - samme leilighet som det ble avfyrt skudd mot av ukjente gjerningsmenn natten i forveien. Krekars svigersønn ble truffet av et av skuddene, men slapp med lettere skader.

- De er et annet sted nå, sier Metlid.

Saken fortsetter under bildet.

SKUDDHULL: Bildet viser at det ble skutt mot vinduet i leiligheten. Foto: Bjørnar Tommelstad Foto:
SKUDDHULL: Bildet viser at det ble skutt mot vinduet i leiligheten. Foto: Bjørnar Tommelstad Foto:


Da VG Nett snakket med henne sent mandag kveld, hadde hun sittet i avhør med mulla Krekar og hans familie store deler av dagen. Hun ønsker ikke å gå ut med hva de har forklart, men sier at politiet fremdeles er avhengig av vitneobservasjoner fra publikum. Mandag kveld sto politiet fremdeles uten mistenkte i saken.

LES OGSÅ:Herfra ble det skutt mot Krekars familie

- Vi har fått en del informasjon nå, men da primært fra hva de observerte fra leiligheten. Vi har også fått opplysninger fra vitner på og rundt stedet, men vi trenger flere. De to som ble sett løpende fra stedet på det aktuelle tidspunktet er blant annet ikke identifisert. De trenger ikke ha noe med saken å gjøre, men de kan sitte på interessante opplysninger. Derfor må alle som kan ha sett noe, ta kontakt, understreker hun.

Artikkelen fortsetter under bildet...

SKADD: En mann ble fraktet bort med ambulanse etter skyteepisoden mot leiligheten til mulla Krekar. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen Foto: Foto:
SKADD: En mann ble fraktet bort med ambulanse etter skyteepisoden mot leiligheten til mulla Krekar. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen Foto: Foto:

Analyserer funn

Funnene som ble gjort på åstedet mandag morgen, er nå sendt til analyse. Det er kjent at det ble funnet tomhylser, men politiet ønsker ikke å si om det er gjort andre funn av interesse.

Like etter at skuddene ble avfyrt, ble en bil satt i brann bare noen hundre meter fra boligkomplekset. Politiet hadde mandag ikke konkludert med om bilbrannen har noen sammenheng med skytingen. Etter å ha vært i kontakt med eieren, har politiet ingen grunn til å tro at vedkommende har noe med saken å gjøre.

KREKAR-NABO TIL VGTV:- Jeg ble veldig redd

- Bilen er ikke sjekket ut av saken, men den er samtidig ikke mer aktuell, heller. Det er pussig når den begynner å brenne så nært like etterpå, men vi er usikre på om dette har noe med saken å gjøre, sier Metlid.

Det verserte mandag en rekke spekulasjoner om hvem som kan ha stått bak skuddene mot familien Krekars hjem midt på Tøyen i Oslo, men verken politiet eller Krekars forsvarer, Brynjar Meling, har offentlig ønsket å spekulere i hvilke miljøer og personer som kan være aktuelle. Politiet har i løpet av mandagen heller ikke fått opplysninger om konkrete trusler mot Krekar og hans familie i forkant av nattens skyting.

- Men vi er klar over tidligere trusler, sier hun.

Artikkelen fortsetter under bildet...

ADVOKAT: Brynjar Meling er mullah Krekars advokat. Foto: Scanpix Foto:
ADVOKAT: Brynjar Meling er mullah Krekars advokat. Foto: Scanpix Foto:

- Gjort fredløs

Det lyktes i VG Nett å komme i kontakt med Brynjar Meling mandag kveld, men tidligere på dagen var han krystallklar på at sikkerhetsopplegget rundt hans klient er for dårlig. Han gikk så langt som i å påstå at en hatkampanje mot den tidligere geriljalederen, som er erklært en fare for rikets sikkerhet, har gjort ham fredløs.

- I forhold til hatkampanjen det har vært mot Krekar, så har en del av oss som har jobbet på denne siden av saken fått inntrykk av at han nærmest er gjort fredløs. Derfor er det nå viktig at man tydelig viser at slikt som dette kan ikke det norske samfunnet akseptere, sa han.

Meling sier at det er en kjensgjerning at det finnes et trusselbilde mot sin klient.

- Jeg har skrevet flere brev opp gjennom årene for å rede på hva som blir gjort for å ta vare på hans sikkerhet, sier Meling, som likevel ikke ønsker å si noe om hva som nå, i den nærmeste fremtid, bør gjøres for sikkerheten til Krekar og hans familie.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks