Hovedinnhold

- Helt ko-ko at Krekar bodde 11 døgn på Oslo Plaza

Justiskomitéens nestleder reagerer på hotellbruken

HEMMELIG SKJULESTED: Mulla Krekar og familien ble flyttet til et hemmelig skjulested etter at leiligheten hans ble beskutt av en ukjent gjerningsmann. Foto: Krimfoto/Benjamin Bakken
HEMMELIG SKJULESTED: Mulla Krekar og familien ble flyttet til et hemmelig skjulested etter at leiligheten hans ble beskutt av en ukjent gjerningsmann. Foto: Krimfoto/Benjamin Bakken
(VG Nett) I 11 døgn bodde Krekar og hans familie i suiter på det fasjonable hotellet midt i Oslo sentrum mens de var under politibeskyttelse.

Denne saken handler om:

- Jeg tror ikke det er sant. I en situasjon hvor hele Norge vil ha mullah Krekar ut så plasserer man han på et luksushotell i Oslo, sier nestlederen i Stortingets justiskomité André Oktay Dahl (H) til TV2 om avsløringen.

- Å innlosjere Krekar på det som er regnet som et av de dyreste hotellene i byen virker «helt ko-ko», sier André Oktay Dahl til VG Nett.

Det var etter at en ukjent gjerningsmann avfyrte skudd mot Krekars leilighet på Grønland i Oslo at politiet bestemte seg for å flytte han og familien til et hemmelig sted med politibeskyttelse.

Politiet forsvarer hotell-bruk

Oslo-politiet forsvarer bruken av hotell i spesielle situasjoner.

- Det er både praktisk og kostnadseffektivt framfor å ha dyre løsninger stående ubrukt over tid, sa Johan Fredriksen i Oslo-politiet til TV 2 tirsdag.

LES OGSÅ:Mulla Krekar nekter å ta skjegget

- Dårlig signaleffekt

André Oktay Dahl mener Krekar selvfølgelig skal få overnatting og behandles som andre når han er blitt utsatt for et attentat, men at det burde finnes mer rimelige løsninger.

POSITIV TIL PÅGRIPELSEN: Høyres André Oktay Dahl. Foto: Scanpix
POSITIV TIL PÅGRIPELSEN: Høyres André Oktay Dahl. Foto: Scanpix

- Alle skjønner at politiet må foreta sikkerhetstiltak og at det er de som vurderer hva som er best egnet. Men forhistorien til Krekar med at hele landet vil ha han ut, gjør at det virker umusikalsk å plassere han på et av de dyreste hotellene i Oslo. Noen burde tenkt seg om to ganger med tanke på hvilken signaleffekt dette gir, sier justiskomitéens nestleder.

Høyre-politikeren mener det er nødvendig å gjennomgå praksis i forhold til valg av overnattingssted og sier Høyre vil be om en redegjørelse fra justisministeren.

Justisdepartementet fastslår:- Mulla Krekar skal ut av Norge

Kommunal leilighet

Anslag TV2 har gjort viser at tre rom i 11 dager kan ha kostet politiet rundt 80.000 kroner. På toppen kommer utgifter til mat og drikke, i tillegg til politivakter døgnet rundt.

Krekar-familien flyttet før helgen inn i en kommunal leilighet på hemmelig adresse.

LES OGSÅ:- Viktigst for Krekar å leve så normalt som mulig

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks