Hovedinnhold

Frp krever at mulla Krekar pågripes

KLAR TALE: Her blir mulla Krekar intervjuet på finsk fjernsyn. Foto: MTV3
KLAR TALE: Her blir mulla Krekar intervjuet på finsk fjernsyn. Foto: MTV3
Mulla Krekar slår til igjen. I et nytt intervju kommer han med sterke terrortrusler mot USA.

Denne saken handler om:

- De har ikke lært noe av 9/11-angrepene. Derfor trenger de to angrep til. Det er den eneste måten amerikanerne kan forstå at vi er mennesker og ikke dyr eller slaver, sier mulla Krekar til den finske TV-kanalen MTV3.

I det tre minutter lange intervjuet sammenligner han terrorangrepene 11. september med elektrosjokkterapi, og sier at nye terrorhandlinger er uunngåelige.

Bakgrunn: - USA må angripes to ganger til og Krekar med nye terrortrusler

- Det vil skje. Det er nødt til å skje. Jihad er nødt til å skje, det er jeg sikker på. Jihad er som en katt. Hvis du sperrer en katt inne, blir den farlig, sier Krekar i intervjuet.

Innvandringspolitisk talsmann i Frp, Morten Ørsal Johansen, krever nå at mulla Krekar arresteres umiddelbart.

- Oppfordrer til terrorisme

- Vi har nettopp vedtatt en ny lov som sier at personer som utgjør en trussel mot grunnleggende nasjonale interesser kan arresteres. Det er ingen tvil om at Krekar nå må pågripes, sier Ørsal Johansen til VG.

Han viser til at Krekar nok en gang oppfordrer til terrorisme. Denne gangen er det en av våre nærmeste allierte, USA, som er terrorens mål.

- Det er helt utrolig at denne mannen ikke har vært arrestert tidligere, men nå er det i alle fall siste rest av argumentasjon for å la mannen vandre fritt i Norge fjernet, sier Ørsal Johansen.

Islam vil ta over

Mullahen har lite til overs for vestlige lands demokrati, og sier at en innføring av demokrati i arabiske land er umulig.

Faksimile VG 08.12.2011
Faksimile VG 08.12.2011


- Demokrati på den europeiske måten er ikke mulig i arabiske land. Det er kun mulig på den islamske måten. For oss er demokrati som en plastbanan. Du kan ikke spise den, sier Krekar.

Han holder fast på at islam vil ta over verden i løpet av de 20 nærmeste årene.

- Islams utvidelse vil skje innen 20 år. Islam vil styre over hele verden. Ingen kan forhindre det, sier Krekar.

Tiltalt for drapstrusler

I juli i år tok Det nasjonale statsadvokatembetet ut tiltale mot Najmuddin Faraj Ahmad, bedre kjent som mulla Krekar, for å ha kommet med drapstrusler.

«Du må drepes. Jeg skal sørge for at alle rettroende muslimer skal få se bilde av deg, slik at de kan drepe deg», skal mulla Krekar ha sagt til en navngitt person i 2010.

I rettssaken, som begynner i februar, står den omstridte irakiske kurderen tiltalt for å ha truet Erna Solberg og fire andre personer med døden på flere nettsamfunn og på telefon.

Ifølge TV2 er den øvre strafferammen for tiltalepunktene 15 års fengsel.

VG lyktes ikke å komme i kontakt med Krekars advokat, Brynjar Meling, i går.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks