Hovedinnhold

Stortingspolitiker bruker Muhammed-karikatur som profilbilde

PROTEST: Ulf Erik Knudsen (Frp) har lastet opp Muhammed-karikaturen som profilbilde på Facebook. Foto: Espen Braata Foto: Espen Braata
PROTEST: Ulf Erik Knudsen (Frp) har lastet opp Muhammed-karikaturen som profilbilde på Facebook. Foto: Espen Braata Foto: Espen Braata
(VG Nett) Stortingsrepresentant Ulf Erik Knudsen (Frp) bruker den omstridte Muhammed-karikaturen som profilbilde på Facebook.

Denne saken handler om:

Den profilerte Frp-politikeren Ulf Erik Knudsen har valgt å bruke Kurt Westergaards omstridte Muhammed-karikatur som profilbilde på Facebook.

- Det er gjort i sympati med en som er truet av krefter som vil begrense ytringsfriheten. Jeg mener at norsk presse i større grad burde trykket disse tegningene, sier Knudsen til VG Nett.

LES OGSÅ:Dansk Muhammed-tegner får livvakt døgnet rundt

Frykter ikke for sikkerheten

Frp-politikeren har ikke fått noen negative reaksjoner eller trusler så langt, og frykter ikke for sikkerheten.

- Det har vært en bred front på dette i norsk politikk. Norske muslimer tar også dette på en fin måte, så langt jeg har registrert, sier Knudsen.

Han vurderte for og imot før han valgte å publisere profilbildet.

- Jeg har vært ute en vinternatt før. Jeg har blitt truet med både vold og drap på grunn av mitt israelsyn. Vi må passe på ytringsfriheten. Den er truet av enkelte deler av fundamentalistisk islam, som er motstandere av våre vestlige verdier, sier Knudsen.

LES OGSÅ:Norsk tidsskrift publiserer Muhammed-tegninger

PST vil ikke kommentere

Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) holder et våkent øye med sikkerheten til politikere og andre i lys av karikaturstriden. Informasjonsrådgiver Martin Bernsen mener det er feil at politiet skal ha en mening om politikeres publisering av karikaturen.

- Tidligere erfaringer har vist at publisering av karikaturen kan få konsekvenser, men PST har ikke noen mening om dette, sier Bernsen til VG Nett.

VG NETT-LESER:«Det er karikaturer med et hatefullt budskap som krenker andre mennesker på det groveste. Folk vil gjøre klokt i å i det minste prøve å se saken fra den andre sidens ståsted».Delta i debatten her

Tegner angrepet

Sent på kvelden 1. nyttårsdag ble den danske tegneren Knut Westergaard angrepet i sitt hjem av en 28-årig mann bevæpnet med øks og kniv.

Westergaard reddet trolig livet ved å flykte til sitt såkalte sikkerhetsrom, mens hans fem år gamle barnebarn ble vitne til dramaet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks