Hovedinnhold

Forsvarer drap på homofile

ADVARTE MOT NORSK 11. SEPTEMBER: Mohyeldeen Mohammad vakte stor oppsikt da han advarte mot at vi kunne få et 11. september eller 7. juni i Norge. Nå vekker han oppsikt igjen. Foto: Aftenposten
ADVARTE MOT NORSK 11. SEPTEMBER: Mohyeldeen Mohammad vakte stor oppsikt da han advarte mot at vi kunne få et 11. september eller 7. juni i Norge. Nå vekker han oppsikt igjen. Foto: Aftenposten
Mohyeldeen Mohammad, som holdt hovedappellen under den muslimske demonstrasjonen mot Dagbladet i Oslo fredag, sier til Klassekampen at homofile må drepes.

Denne saken handler om:

Mohammad forklarer at han støtter de islamistiske opprørerne al-Shabaab i Somalia som nylig steinet en mann til døde.

- Etter det jeg kjenner til var den personen homofil, og det er den straffen han da fortjener. Det er det standpunktet enhver muslim er påtvunget gjennom sin religion, sier 24-åringen fra Larvik til Klassekampen.

Mohyeldeen Mohammad har bakgrunn fra Irak og studerer for tiden i Medina i Saudi-Arabia.

På spørsmål om hvorfor han demonstrerte mot Dagbladet etter å ha sagt at man som muslim ikke må delta i det norske demokratiet, svarer han:

- Demonstrasjonen var en måte å svare på angrepet som er lovlig. I andre land skulle vi ha tatt i bruk andre metoder. Demokratiet har ingen plass i islam, fordi islam forbyr menneskeskapte lover. Den eneste som kan komme med lover er Allah, sier Mohammad.

Han avviser videre at et samfunn basert på sharia er et diktatur.

- Sharia er ikke diktatur. Det er de beste og mest rettferdige lovene. Men i dag er det ingen land som styrer etter Guds lover. De som påstår at de styrer etter sharia, gjør det ikke, sier han.

Om muslimer som støtter demokratiet er meldingen klar:

- De er enten hyklere eller frafalne.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks