Hovedinnhold

Trues etter homouttalelser

RYSTET: Khalid Mahmood som er møtende varamann på Stortinget og bystyrerepresentant for Arbeiderpartiet i Oslo, ble angrepet utenfor Jamaat-e Ahl-e Sunnat-moskéen i Urtegata i Oslo. Foto: MARIA GOSSÉ
RYSTET: Khalid Mahmood som er møtende varamann på Stortinget og bystyrerepresentant for Arbeiderpartiet i Oslo, ble angrepet utenfor Jamaat-e Ahl-e Sunnat-moskéen i Urtegata i Oslo. Foto: MARIA GOSSÉ
Khalid Mahmood (Ap) har mottatt grove trusler etter at han kritiserte muslimsk dobbeltmoral under et åpent møte om homofili og islam i Stortinget tidligere denne måneden.

Denne saken handler om:

I stortingsmøtet sa Mahmood at han personlig vet om sentrale personer i det muslimske miljøet som er homofile. Etter dette har han mottatt flere grove trusler fra anonymt hold, skriver Aften.

- Jeg sa bare at det er folk som lever med sin homofile legning i Pakistan også. Jeg synes det er feigt å fremsette trusler anonymt, sier han.

Khalid Mahmood er en av partene i de alvorlige hendelsene som har skjedd ved en moské på Grønland i Oslo i begynnelsen av mars.

Det er også sendt ut flygeblad der Mahmood beskyldes for å sverte Pakistan. Det er ikke oppgitt hvem som står bak flygerbladet, hvor det blant annet står at Mahmood «har brukt et skittent triks for å sverte Pakistan i sin bestrebelse på å tilfredsstille sine politiske herrer.»

- Tull. Dette viser hvilke krefter vi må kjempe mot i dette miljøet, sier Mahmood til Aften.

Han tror likevel ikke at de som fremsetter truslene representerer flertallet i det muslimske miljøet i Norge.

Han har ikke politianmeldt truslene ennå, men sier at han har til hensikt å gjøre det når han kommer hjem fra en utenlandsreise.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks