Hovedinnhold

Jente (2) døde av hundebitt

Moren: - Jeg vil at folk skal vite hva som skjedde

<p>ÅSTEDET: En jente på to år ble bitt av en hund i den lille grenden Dragsten i Selbu kommune i Sør-Trøndelag fredag formiddag.<br/></p>

ÅSTEDET: En jente på to år ble bitt av en hund i den lille grenden Dragsten i Selbu kommune i Sør-Trøndelag fredag formiddag.

Mens moren var inne i huset, tok hennes to år gamle datter seg inn i hundegården. Der ble hun fatalt bitt av en av familiens hunder.

Det var starten på den tragiske ulykken, ifølge moren til den avdøde jenta (2) som ble bitt i halsen.

Natt til lørdag meldte St. Olav hospital at den to år gamle jenta døde av skadene hun fikk etter at hun ble bitt av en hund på foreldrenes gård i Selbu.

I dag kontaktet familien til den avdøde toåringen VG. Etter å ha mottatt flere ubehagelige henvendelser fra fremmede som vil gi familien skylden for ulykken, vil hun fortelle sin versjon av hva som skjedde den dagen datteren hennes døde.

- Folk kommer til å prate om dette uansett. Jeg vil at de skal vite hva som skjedde, sier moren til VG.

- Ble bitt i halsen

Moren forteller at hun var inne i huset mens døtrene lekte ute.

- Døtrene mine på to og åtte år var ute og hoppa på trampolinen rett utenfor. Vi bor på en gård, barna mine får selvfølgelig være ute, forklarer moren.

Hun forteller videre at åtteåringen skal ha gått bort til hundeinnhegningen for å gi hundene vann. Toåringen la merke til dette, og fulgte etter. Hun kom seg da, uten at noen la merke til det, gjennom både uthuset og en dør som førte ut til hundeinnhegningen.

Ifølge åtteåringen som observerte dette, falt toåringen ned på bakken da hun hadde kommet seg inn i inngjerdingen, og en av hundene glefset til.

Den toårige jenta ble bitt i halsen.

- De skrek på meg, og jeg kom ut. Jeg løp til for å ta hjertekompresjoner på barnet mitt, mens den andre datteren min på åtte ringte etter ambulanse, sier moren.

Hun forklarer at de har hatt hundene i mange år, og at inngjerdingen er etter forskriftene. Det har aldri skjedd noe som helst galt tidligere.

- Ingen av de små barna har noen gang gått bort til innhegningen alene. Aldri. De får ikke lov til det. Vi har alltid prioritert sikkerheten høyt. Vi har strøm i gjerdet inn til hundene, og det er gjerdet inn overalt, sier hun.

Skyldfølelse

Moren forteller at det allerede en time etter hendelsen begynte å strømme inn ubehagelige henvendelser fra fremmede som legger skylden på foreldrene for ulykken. Dette tærer på foreldrene som er svært preget etter den tragiske hendelsen.

- Vi har skyldfølelse. Det er så forferdelig. Hadde hun blitt bitt i en arm eller et bein, hadde aldri utfallet blitt slik. Men hun ble bitt i halsen. En stor hund og ei lita jente. Det gikk ikke bra, sier moren.

- Vi har det helt forferdelig nå. Det hele skjedde så ufattelig fort, sier hun.

For tidlig i etterforskningen

Operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt, Wiktor Pedersen forklarte til VG fredag at det var over 20 hunder i luftegården toåringen kom seg inn i.

De bekrefter at jenta kom seg inn dit, og at åtteåringen ringte ambulanse. Politiet bekrefter at alle hundene var i en innhegning innenfor et gjerde.

– Nå går vi inn i en etterforskningsfase. Før vi gjør noe mer må vi la de pårørende få fred i denne tragiske hendelsen, sa Pedersen.

Han opplyste til VG at det er en husky-hund som beit jenta.

Det vil nå bli foretatt en rettsmedisinsk obduksjon av toåringen.

En liten grend

Sektorsjef for oppvekst i Selbu kommune, Ann Kristin Geving, sier til VG at kommunen fremover vil bistå med kriseteam hvis familien har behov for det.

– Dragsten er en liten grend i Selbu, hvor alle står veldig nærme. Hele bygda står nok samlet nå som det tragiske utfallet ble kjent, sier Geving lørdag formiddag.

Geving forteller at det i morgen skal være et møte for personalet i barnehagen der toåringen gikk. Der kommer det også til å være representanter fra kommunens kriseteam. Ifølge NRK Trøndelag hadde barnehagen bare 14 barn i alderen 1-6 år.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks