Hovedinnhold

Molde-kaptein mistenkt for fylle-kjøring

Berg Hestad vraket bil etter Molde-fest

MOLDE (VG) To dager etter at Molde Fotballklubb lanserte sin nye toppidrettskultur uten alkohol, skal kaptein Daniel Berg Hestad (25) ha kjørt med promille og vraket bilen.
- Dette er en personlig tragedie. Vi tar sterkt avstand fra fyllekjøring. Men samtidig føler vi med Daniel. Det blir viktig å støtte ham videre, sier assistenttrener Morten Kristiansen til VG.

Lettere skadd

MFK-stategen med over 300 kamper for klubben og 5 A-landslagskamper pådrog seg lettere skader i det voldsomme sammenstøtet med en gravemaskin utenfor Molde stadion. I går ettermiddag ble han utskrevet fra Fylkessjukehuset i Molde.

Det var etter spillernes egen avslutningsfest på Molde stadion at stjernespilleren satte seg i sin Audi A4 stasjonsvogn for å kjøre hjem. Han skal ha vært alene i bilen.

Bare 100 meter fra stadion gikk det galt. Berg Hestad mistet kontrollen over bilen og skar over i motsatte kjørefelt. Ferden fortsatte videre over et fortau og bilen smalt inn i en gravemaskin som sto parkert cirka tre meter fra veien.

Nyheten om Berg Hestads kjøretur kommer bare to dager etter at klubben la frem sin nye og ambisiøse strategi- og handlingsplan. Målsettingen om å bli seriemester innen 2005 skal skje gjennom å skape en toppidrettskultur som gjelder 24 timer i døgnet.

- Det er ikke rom for å drikke halvlitere og være oppe til langt på natt dagen før en trening, sa Oshaug til Sunnmørsposten i går.

Til VG sier Oshaug:

- Nattens episode er ikke forenlig med slik vi ønsker at klubben skal fremstå, er den klare meldingen fra sportsdirektøren.

Mistenker promille

Politiet i Molde fikk melding om trafikkulykken ved Molde stadion klokken 03.27 natt til i går.

- Det er mistanke om promillekjøring og vi har tatt blodprøve av vedkommende, opplyser politiførstebetjent Helge Bronnes ved Molde politistasjon til VG.

Audi'en Berg Hestad disponerer, ble påført omfattende skader da den traff beltene på den kraftige gravemaskinen.

Bilen vil trolig bli kondemnert, og hvis Berg Hestad blir dømt for promillekjøring, må han selv punge ut for ny bil verd 300 000 kroner.

- Dette er veldig tungt, trist og vanskelig, både for Daniel og for klubben. Kort sagt en skuffelsens dag. Det viktigste er likevel at han ikke er blitt alvorlig skadet. Vi er lettet over at det vil gå bra med ham, sier MFKs sportsdirektør Bjørner Oshaug til VG.

Men Oshaug vil ikke uttale seg om kjøreturen vil få konsekvenser for Daniel Berg Hestads kontrakt med klubben. Tidligere i sommer ble MFK-spiss Bernt Hulsker straffet med en kamps karantene og bot for å ha drukket øl på to utesteder.

Etter det VG forstår, sto det pizza og øl på menyen under sesongavslutningen i Røkke-losjen på Molde stadion.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks