Hovedinnhold

Kleppa varsler strakstiltak etter mobilkrisene

(VG Nett) En oppgitt samferdselsminister krever full granskning etter at Telenors landsdekkende mobilnett gikk ned for telling.

Denne saken handler om:

Ved 23.30-tiden snakker VG Nett med en tydelig preget samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa.

VGTV: Bli med VGTV inn i regjeringens kriserom 

Telenor: Slå av og på mobilen

Statsråden med ansvaret for togtrafikken, mobilnettet og veiene har hatt en tung dag på jobb. Alle områdene Kleppa har ansvar for brøt sammen samtidig. Verst har det gått ut over mobilnettet til Telenor, som i dag har ligget delvis nede over hele landet.

Les også: Tror regnet gir seg 

Ved midnatt melder Telenor at flere mobilbrukere løser problemene ved å slå av og på mobiltelefonene.

- Dette har vært en spesiell dag. Nå i kveld er det mange som går en vanskelig pinsehelg i møte, sier Magnhild Meltveit Kleppa til VG Nett.

Les også: Regjeringen i krisemøte fredag kveld 

Kleppa: Uakseptabelt av Telenor

Hun har hele gjennom hele fredag kveld gått fra møte til møte for å holde seg oppdatert på situasjonen - både med vei-, tog- og mobilnett.

- Nå i kveld har jeg hatt fortløpende møter med Statens vegvesen og Telenor, og jeg har forsikret meg om at begge jobber på spreng for å løse de utfordringene de står overfor, sier Kleppa.

- Hvordan sikrer du at Telenor gjør alt de kan for å finne feilen som lammer Norge?

MOBILKRISEN: Telenor nattejobber på spreng 

- Jeg har gjort det klart at denne feilen er uakseptabel. Jeg har også gjort det klart at vi skal kartlegge hva som er gått galt, sier Magnhild Meltveit Kleppa.

Varsler granskning

Kleppa sier alle sider ved mobilnett-feilene skal granskes.

- Vi skal kartlegge alle sider av dette så fort vi kan. Denne situasjonen er uholdbar, og det er bare kort tid siden en feil slo ut deler av Nord-Norge sitt telenett også. Slik kan vi ikke ha det, sier Kleppa.

Hun varsler at regjeringen vil søke med lys og lykte etter feilen, og sette i verk strakstiltak for å bøte på situasjonen.

- Så snart vi har en rapport av kartleggingen klar, skal vi iverksette tiltak. Her må vi sikre at vi har et stabilt telefonnett, sier Kleppa.

Kleppa: Fasttelefonen fungerer

Men samferdselsministeren mener mobilbrukere må huske på at de kan bruke fasttelefonen.

- Jeg er glad for å kunne si at fasttelefonen fungerer. Dersom man har behov for å ringe, så kan man bruke den.

- Men det er jo kun én million fasttelefonabonnenter hos Telenor?

- Jo, men det er nå en million, svarer Kleppa.

Men som om ikke problemene med telenettet er nok, melder samferdselsministeren at rasene langs veien i de flomutsatte områdene har kommet overraskende på henne.

- Nå går det ras også der hvor vi ikke hadde forventet at det skulle gå ras. Det viser at vi hele tiden må styrke oppmerksomheten på det forebyggende arbeidet, også langs veiene våre, sier Kleppa.

Telenor: - Vi jobber på spreng

Også justisminister Knut Storberget sa fredag at han mente at Telenors problemer er uakseptable.

- Jeg noterer selvfølgelig det han sier, og vi mener også at dette er veldig alvorlig selv. Vi jobber på spreng for å finne feilen, sa kommunikasjonsdirektør Torild Lid Uribarri til VG Nett fredag kveld.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks