Hovedinnhold

Stor kampanje mot digital mobbing

I løpet av høsten vil 10.000 ungdomsskoleelever og foreldre i Østlandsområdet få besøk av Bruk hue-kampanjen. Kampanjen skal forebygge mobbing via mobiltelefon og internett.

Denne saken handler om:

Bruk hue-turneen ble åpnet av barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt (Ap) på Nordby ungdomsskole på Jessheim torsdag. Huitfeldt har selv vært elev på denne skolen.

Les også:Kraftig økning i mobbing

- Dette er en veldig viktig kampanje. I dag tilbringer ungdom mye tid på den digitale oppvekstarenaen og for mange opplever å bli mobbet på internett og mobilen. Ungdommen er mer sårbar, og mobbingen kan få større konsekvenser enn før, sier Anniken Huitfeldt til NTB.

En undersøkelse som er gjennomført av Opinion på oppdrag av Telenor, viser at behovet for informasjon om digital mobbing er stort. Hele 85 prosent av norske foreldre tror at de nye kommunikasjonsformene internett og mobil bidrar til å gjøre mobbing mer vanlig blant barn og ungdom.

Av barna mellom 10 og 15 år sier nesten halvparten at de enten selv har mobbet andre via mobil eller internett eller at de kjenner noen som har det.

Røde Kors, BarneVakten, Telenor og Medietilsynet står bak kampanjen som tar sikte på å gjøre ungdom mer bevisste og endre holdninger.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks