Hovedinnhold

Kan straffes for SMS-hat

(VG Nett) Hatmeldingene som formidles av firmaet Wap Oneline kan bryte med norsk lov.

Denne saken handler om:

LES OGSÅ:
LES OGSÅ:
Moren til den 15 år gamle jenta som fikk tekstmeldingen, Bente Myhre Strømmen, har anmeldt forholdet til politiet. Hun er lettet over Eggens uttalelser.

- Jeg vil ikke gi slipp på dette før noen er stilt ansvarlig. Hvis firmaet ikke automatisk blir dratt inn i saken med denne anmeldelsen, vil jeg anmelde dem, sier Bente Myhre Strømmen til VG Nett.

Risikerer straffeansvar

Daglig leder i Wap Oneline i Norge, Pål Borgen, innser at firmaet kan ha brutt straffelovens paragraf 246, og dermed risikerer straffeansvar.

- I verste fall kan det bli resultatet, men dette er en glipp vi vil håndtere. Vi vil på bakgrunn av denne hendelsen gå gjennom våre meldinger for å luke ut de verste, sier Borgen til VG Nett.

Mange av meldingene som finnes på selskapets nettsider er laget av tjenestens brukere. Disse skal godkjennes av selskapet før de legges ut som SMS-tjeneste. I dette tilfellet slapp meldingen gjennom denne kontrollen.

- Vi beklager selvfølgelig det som har skjedd, og unnskylder dette overfor familien. Disse tjenestene er ikke lagd for å sjikanere andre, sier Borgen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks