Hovedinnhold

Homofile gutter mobber mest

Homofile gutter er de som blir mobbet mest på skolen, men er også de som mobber mest selv, viser forskning.

Denne saken handler om:

Nesten halvparten av alle homofile gutter blir mobbet på skolen, viser en undersøkelse der over 3.000 norske 10.-klassinger er med, skriver Bergens Tidende.

Samtidig svarer 52 prosent av de homofile guttene at de hver uke eller oftere mobber de andre. Bare 10 prosent av de heterofile guttene svarer at de gjør det samme.

- Dette er oppsiktsvekkende funn i et så stort materiale, sier professor Erling Roland ved Senter for atferdsforskning ved Universitetet i Stavanger.

- Dette høres helt grusomt ut og det overrasker meg veldig, sier Tor Andreas Bremnes, styremedlem i Skeiv ungdom.

Erling Roland har ingen forklaring på hvorfor det er slik, men mener det kan være på grunn av at de homofilene ungdommene føler seg trengt opp i et hjørne.

- At de føler seg presset, både fordi de selv blir mobbet og fordi det er en del psykiske problemer i denne gruppen, og så slår det ut på denne måten, sier han.

Både Roland og Bremnes er enig om at det er viktig med mer kunnskap om hvorfor mange homofile gutter er mobbere.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks