Hovedinnhold

Henger ut skoler i antimobbekampanje

MOBBEREGISTER: Mobberegisteret lages for å synliggjøre et problem, sier mobbekampanjen «Stopp mobbingen». Registeret har vakt stor oppsikt. Foto: stoppmobbingen.net
MOBBEREGISTER: Mobberegisteret lages for å synliggjøre et problem, sier mobbekampanjen «Stopp mobbingen». Registeret har vakt stor oppsikt. Foto: stoppmobbingen.net
Med et mobberegister har kampanjen «Stopp mobbingen» svartelistet skoler der elever mobbes. Skoleledere og rektorer føler seg mobbet av antimobbekampanjen.

Denne saken handler om:

Den nystartede kampanjen har på sin hjemmeside publisert et register der man kan finne informasjon om på hvilket klassetrinn på den enkelte skole der elever blir mobbet, melder Dagsavisen.

Les også:- Hvert femte barn mobbes på nettet

I tillegg publiseres svarbrev fra rektorer på skoler hvor mobbing skal ha forekommet. Kampanjens metoder møter motbør fra rektorer og skoleledere.

- Vi føler oss faktisk mobbet, sier Anne Mette Røst. Hun er rektor på Vallset skole i Stange, som har blitt kontaktet av kampanjen etter at «Stopp mobbingen» fikk en bekymringsmelding fra en mor til en elev på skolen.

En av initiativtakerne, Tore Sveum, sier at kampanjen er et resultat av desperasjon på egne og andres vegne.

- Vi tre som står bak kampanjen, har selv opplevd at barna våre ble mobbet, og at det var veldig vanskelig å få gehør i skolen. Og vi vet at dette gjelder så altfor mange, sier han.

21 tilfeller av mobbing er lagt ut i registeret, og 51 navngitte skoler er kontaktet i brevs form. Kampanjen har mottatt svar fra 30 skoler, og publisert disse på nettsiden.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks