Hovedinnhold

Mistanke om promille etter helikopterstyrt i Røldal

** Helikopter styrtet i skisenter

STORE SKADER: Helikopteret ble delt i to da det styrtet i toppen av skianlegget i Røldal. Ingen av de fem involverte ble skadet i styrten. Foto: ELLING SVELA/FÆDRELANDSVENNEN
STORE SKADER: Helikopteret ble delt i to da det styrtet i toppen av skianlegget i Røldal. Ingen av de fem involverte ble skadet i styrten. Foto: ELLING SVELA/FÆDRELANDSVENNEN
(VG Nett) Et helikopter med fem mennesker om bord styrtet lørdag over Røldal i Hordaland. Politiet bekrefter mistanke om promille hos piloten.

Helikopteret fikk gikk i bakken etter å ha truffet høyspentledninger i toppen av skianlegget i Røldal.

Alle ombord kom velberget fra den dramatiske styrten.

- Helikopteret har styrtet i skisenteret. Det var fem personer om bord og alle er ute i god behold, fortalte operasjonsleder Gustav Landro ved Hordaland politidistrikt til VG lørdag morgen.

Mistanke om promille

Nå bekrefter politiet at det er mistanke om at piloten var påvirket av alkohol.

- Det er mistanke om promille hos piloten. Det er rutinemessig tatt alkoholtest. Vi vil imidlertid ikke kunne slå fast de endelige resultatene fra testen før om noen dager, sier operasjonsleder i Hordaland politidistrikt Ronny Lentføhr til VG.

Etter det VG erfarer viser de foreløpige testene en høyere promille enn det som er tillatt.

Ifølge Luftfartstilsynet er promillegrensen for både piloter og kabinpersonalle i fly og helikopter 0,2.

Kun mindre skader

De involverte skal kun ha fått mindre skader i styrten og mottar behandling fra lege på stedet.

- De fem ombord er alle i god behold, og en lege har undersøkt dem. Vi sender derfor ikke ressurser dit nå, sier redningsleder ved Hovedredningssentralen, Jan Lillebø.

VG får opplyst at helikopteret skulle frakte personell opp til toppen av bakken i forbindelse med en konkurranse ved skianlegget.

- Vi skulle fly opp sikkerhetspersonell til toppen av bakken og så er det et eller annet som har skjedd. Helikopteret har gått ned og hele halepartiet har gått av, sier daglig leder ved Røldal skisenter, Oddvar Bratteteig.

Havarikommisjonen er varslet om styrten, men politiet vet foreløpig ikke hvorfor helikopteret fikk problemer.


Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks