Hovedinnhold

- Misnøye med Randi Flesland i Forbrukerrådet

Randi Flesland i Forbrukerrådet kritiseres for manglende åpenhet, for å gi fagforeningene munnkurv og for å bryte avtaleverket.
FÅR KRITIKK: Forbrukerrådets direktør Randi Flesland er vanskelig å forholde seg til, hevder Unio-tillitsvalgt Frode Vestrheim i Forbrukerrådet. Foto: cf-wesenberg/kolonihaven.no
FÅR KRITIKK: Forbrukerrådets direktør Randi Flesland er vanskelig å forholde seg til, hevder Unio-tillitsvalgt Frode Vestrheim i Forbrukerrådet. Foto: cf-wesenberg/kolonihaven.no

Det er sterk misnøye blant de ansatte i Forbrukerrådet med direktør Randi Flesland, skriver Finansavisen. Flesland, som var svært omstridt da hun sluttet på dagen som direktør i Avinor i desember 2005, har vært direktør i Forbrukerrådet i vel to år, siden oktober 2008.

- Organisasjonen preges av sterk misnøye, og vi har en direktør det kan være vanskelig å forholde seg til, sier Unio-tillitsvalgt Frode Vestrheim i Forbrukerrådet til Finansavisen.

Han sendte i september et brev til Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet (BLD) der det fremgikk at de ansattes fagorganisasjoner har hatt «kritiske bemerkninger mot prosessen og modellen» ledelsen har spilt inn i arbeidet med å finne en ny tvisteløsningsmodell. Modellen vil, om den blir vedtatt, kunne ramme Forbrukerrådets ti regionkontorer. I brevet blir Flesland anklaget for å ha holdt tilbake informasjon og gitt munnkurv til fagforeningene.

- Det er tungt å stå fram med dette. Klimaet i Forbrukerrådet er ikke godt. Vi blir involvert etter at beslutningene er tatt. Slik var det også med strategiprosessen i fjor og den etterfølgende omorganiseringen, hevder Vestrheim.

Randi Flesland avviser at det er sterk misnøye og et dårlig miljø i Forbrukerrådet, og hevder hun ikke kjenner seg igjen i kritikken.

- Jeg er veldig åpen og har ikke gitt munnkurv til noen. Brevet til BLD er overhodet ikke dekkende for det som skjer i Forbrukerrådet, sier hun til Finansavisen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks