Hovedinnhold

Mislykket norsk integrering av innvandrere

Human Rights Service mener norsk integreringspolitikk er en fiasko, og at masseinnvandring gjennom arrangerte ekteskap har ført til lukkede innvandrermiljøer.
-Vi har åpnet for en masseinnvandring gjennom arrangerte ekteskap, og det har ført til at vi har fått et lite Pakistan i Norge, et lite Somalia i Norge og et lite Kurdistan i Norge, sier Hege Storhaug i Human Rights Service til NRK.

Organisasjonen mener også at en del innvandringsmiljøer hindrer demokratiske verdier og menneskerettigheter.

-Føydale samfunnsstrukturer fra Pakistan har fått fotfeste her i landet, sier Storhaug.

Høyre-politiker Samira Munir, som har pakistansk bakgrunn, er enig i kritikken fra Human Rights Service. Etter at hun engasjerte seg i politikken, har trusler fra det pakistanske miljøet i Norge blitt en del av hverdagen hennes, sier hun.

-Mange innvandrermiljøer blir stadig mer lukket og negative til integrering. Undertrykkingen av kvinner blir verre år for år, sier Munir til NRK.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks